ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να μαυρίσεις αυτό το καλοκαίρι

Self tan, αντηλιακά και χρόνος παραμονής στον ήλιο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να μαυρίσεις αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και σκεφτόμαστε παραλίες, μαύρισμα και βόλτες στην άμμο. Ωστόσο, το άμεσο μαύρισμα δεν είναι εφικτό και γι’ αυτό το self tan είναι καλή λύση.

Το αυτομαύρισμα, είναι ιδανικό αν θέλεις να φορέσεις τα καλοκαιρινά σου και να μην φαίνεσαι πολύ λευκή. Το μπρονζέ δέρμα, φαίνεται πολύ καλοκαιρινό. Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολο ούτε καλό για την υγεία να κάτσεις άπειρες ώρες στον ήλιο, μπορείς να το δοκιμάσεις.

Η μελανίνη είναι ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα. Όσο περισσότερη μελανίνη παράγει το σώμα, τόσο πιο σκούρο γίνεται το δέρμα. Τα self tans, διαφημίζονται ως μια ασφαλής εναλλακτική λύση για το σολάριουμ ή την έκθεση στον ήλιο. Τα προϊόντα αυτά, μπορούν να πετύχουν μια ζεστή, ηλιόλουστη λάμψη χωρίς να εκτίθεσαι στις ακτίνες UVA και UVB για ώρες. Ωστόσο, δεν προκαλούν ως μαγικό τρόπο το σώμα μας να παράγει περισσότερη μελανίνη.

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό μαύρισμα, τα προϊόντα αυτά, χρησιμοποιούν έναν χρωστικό παράγοντα που ονομάζεται διυδροξυακετόνη ή DHA. Όταν εφαρμόζονται τοπικά, λειτουργούν σαν “βαφή” και φαίνονται στο εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας.

Επειδή μαύρισες με το self tan, δε σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις το αντηλιακό σου. Πολλές φορές, το μαύρισμα μπορεί να σε παραπλανεί και να θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι αντηλιακή προστασία. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, ούτε όταν πρόκειται για solarium, μαύρισμα στον ήλιο, αλλά ούτε και με το self tan. Το αντηλιακό σου προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV, ακόμα κι αν κάνεις βόλτες στην πόλη. Ο ήλιος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για την επιδερμίδα μας και δεν πρέπει να το αμελούμε με τίποτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.