ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς να προστατέψεις τα πετσάκια σου για καλύτερη υγεία των νυχιών

Οι εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές και οι καλύτερες συνήθειες που μπορείς να αποκτήσεις

Πώς να προστατέψεις τα πετσάκια σου για καλύτερη υγεία των νυχιών

Τα ξηρά ή ξεφλουδισμένα πετσάκια – οι λεπτές ραβδώσεις του δέρματος στη βάση των νυχιών σου – μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και το πιο τέλειο μανικιούρ. Και όσο μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη αισθητική διόρθωση ή ικανοποιητική παρόρμηση, η nail artist Elle Gerstine μας ενθαρρύνει να αντισταθούμε στην επιθυμία να τραβήξουμε τα πετσάκια μας.

Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες μολύνσεις ή κοψίματα στην περιοχή. «Τα πετσάκια είναι το δέρμα που μεγαλώνει στην πλάκα των νυχιών», μοιράζεται η ειδικός. «Καθώς το νύχι σου μεγαλώνει, το δέρμα μεγαλώνει μαζί του. Είναι απαραίτητα για το νύχι γιατί βοηθούν στην ανάπτυξη και λειτουργούν ως θωράκιση ενάντια στα βακτήρια».

Όπως όλες οι περιοχές του δέρματος, τα πετσάκια μπορεί να στεγνώσουν όταν αφυδατωθούν, προκαλώντας το ξεφλούδισμα τους, λέει η ειδική πεντικιούρ Marcela Correa. Αντί να επιλέξεις λοσιόν όταν παρατηρείς ότι τα χέρια ή τα πετσάκια σου είναι στεγνά, επίλεξε ένα προϊόν με βάση το λάδι για να διεισδύσει καλύτερα στην περιοχή της επιδερμίδας.

Μια σωστά περιποιημένη βάση νυχιών επιτρέπει μια πιο ομαλή εφαρμογή βερνικιού, μανικιούρ μεγαλύτερης διάρκειας και μικρότερο κίνδυνο σπασμένων νυχιών. Κορυφαίοι ειδικοί μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους σχετικά με τη φροντίδα των νυχιών και το πώς να διαχειριστείς τα πετσάκια σου.

Συμβουλή για υγιή νύχια #1: Εφάρμοσε τακτικά λάδι για τα νύχια

Το νούμερο ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν όλοι οι ειδικοί είναι μια ρουτίνα νυχιών με λάδι επιδερμίδας. «Θα πρέπει να απλώνεις λάδι επιδερμίδας στα πετσάκια και στην πλάκα των νυχιών σου πολλές φορές την ημέρα για πιο υγιή νύχια», λέει η Vanessa Sanchez McCullough, celebrity nail artist. Κάνε μασάζ στα πετσάκια και στις βάσεις των νυχιών με ένα ενυδατικό λάδι όπως λάδι jojoba ή ελαιόλαδο για να ενισχύσεις και να προωθήσεις την ανάπτυξη. Μετά από δύο λεπτά μασάζ στα νύχια, μπορείς να σκουπίσεις το λάδι και να τελειώσεις χρησιμοποιώντας ένα γυαλιστερό buffer για όμορφη και αβίαστη λάμψη.

Συμβουλή για υγιή νύχια #2: Μην ξεφλουδίζεις τα πετσάκια σου

Όσο ικανοποιητικό κι αν είναι, αντιστάσου στην επιθυμία να τραβήξεις τα πετσάκια σου. Βρίσκονται κάτω από τη ρίζα του νυχιού, όπου αναπτύσσεται το νύχι. Η αφαίρεση υπερβολικού δέρματος μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νύχι στο σύνολό του. Σπρώξε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω με ένα ξύλινο ραβδί νυχιών μιας χρήσης, προσέχοντας να μην καταστρέψεις την πλάκα των νυχιών. Η ακατάλληλη περιποίηση των νυχιών είναι επίσης ένας μεγάλος παράγοντας για τα αφυδατωμένα και ξεφλουδισμένα πετσάκια. Όταν σπρώχνονται πολύ πίσω, το δέρμα τείνει να εξασθενεί και αυτό οδηγεί σε ξεφλούδισμα των νυχιών.

Συμβουλή για υγιή νύχια #3: Μην κόβεις τα πετσάκια σου

Όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν να μην κόψεις τα πετσάκια σου μόνη σου. Ένα τέτοιο λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει πιθανά βακτήρια και λοιμώξεις. Εκτός αυτού, το κόψιμο της επιδερμίδας κάνει το δέρμα να ξαναγίνει παχύτερο, καθιστώντας πιο δύσκολο το βάψιμο των νυχιών για λείο φινίρισμα.

Συμβουλή για υγιή νύχια #4: Διατήρησε τα πετσάκια ενυδατωμένα

Επειδή τα κρεμαστά πετσάκια είναι το αποτέλεσμα της ξηρότητας του δέρματος, φρόντισε να τα διατηρείς ενυδατωμένα, ειδικά το καλοκαίρι, λέει η nail artist Deborah Lippmann. Όπως το δέρμα στο σώμα σου, η καλύτερη στιγμή για να τα ενυδατώσεις είναι μετά το μπάνιο ή το πλύσιμο των πιάτων.

Συμβουλή για υγιή νύχια #5: Βάζε πάντα μια βάση

Εάν κάνεις το μανικιούρ μόνη σου, μην ξεχνάς τη βάση. Σύμφωνα με την Lippmann, οι βάσεις θα προστατεύσουν το νύχι από λεκέδες με βερνίκι και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη των νυχιών – ένα ιδανικό περιβάλλον για τα πετσάκια.

Συμβουλή για υγιή νύχια #6: Βρες μια καλή λίμα νυχιών

Για συντήρηση εν κινήσει, έχε πάντα μια λίμα κοντά σου για να εξομαλύνεις τυχόν τραχιές άκρες. Ξεκίνα λιμάροντας προς μία κατεύθυνση πάνω στον κόκκο του νυχιού σου.

Συμβουλή για υγιή νύχια #7: Απολύμανε τα εργαλεία νυχιών σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τα πινέλα μακιγιάζ και τα εργαλεία μαλλιών, τα εργαλεία νυχιών θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για την αποφυγή βακτηρίων. Μπορούν να καθαριστούν με σαπούνι και νερό και να σκουπιστούν με οινόπνευμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.