ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά οι κρέμες για τις ραγάδες;

Τα σημεία που βλέπουμε συνήθως να εμφανίζονται είναι το στήθος, οι μοιροί και το στομάχι

Πόσο αποτελεσματικές είναι τελικά οι κρέμες για τις ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι πολύ συνηθισμένες σε πλήθος γυναικών σε όλον τον κόσμο. Αν ανήκεις σε αυτές που θέλουν να τις εξαφανίσουν, σίγουρα έχεις δοκιμάσει από κρέμες μέχρι και επισκέψεις σε αισθητικούς.

ΠΟΙΟΙ ΕΜΦΑΝΊΖΟΥΝ ΡΑΓΆΔΕΣ

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δε μπορούν να εξαφανιστούν τελείως, αλλά ενδεχομένως να μειωθεί αρκετά η όψη τους. Οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν σε όλες μας, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή βάρους. Ειδικότερα οι έγκυες, οι πιθανότητες να τις αποκτήσουν είναι 90%. Επιπλέον, παρουσιάζονται και σε εφήβους αρκετά. Ερευνητές λένε ότι είναι πιο συχνό φαινόμενο στους καπνιστές και σε όσους έχουν χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υψηλή πίεση.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΊΑ ΕΜΦΑΝΊΖΟΝΤΑΙ

Τα σημεία που βλέπουμε συνήθως να εμφανίζονται είναι το στήθος, οι μοιροί και το στομάχι. Ωστόσο, ενδέχεται να τις δεις και στα μπράτσα. Αρχικά, μπορείς να αποτρέψεις σε μεγάλο βαθμό την εμφάνισή τους. Πως; Όταν χάνεις ή παίρνεις απότομα βάρος, ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλό είναι να εφαρμόζεις λάδι ή κρέμα ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό.

Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν προλάβεις, μπορείς και πάλι όταν βγουν να βάλεις στη ρουτίνα σου αυτά τα προϊόντα. Με τις αλλαγές που αναφέραμε, το δέρμα για να μην “ξεχειλώσει”, προσπαθεί να διατηρήσει την ελαστικότητά του κι έτσι αφήνει αυτά τα σημάδια.

ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΟΙ ΚΡΈΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΆΔΕΣ;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα προϊόντα για τις ραγάδες, είτε είναι σε μορφή κρέμας, ή ελαίου, είναι αποτελεσματικά. Αρχικά, είναι ικανά σε μεγάλο βαθμό να αποτρέψουν την εμφάνισή τους. Επιπλέον, η συχνή χρήση τους μπορεί να βελτιώσει την όψη των ραγάδων, αλλά όχι να τις εξαφανίσει και τελείως.

Εννοείται ότι όλα τα βελτιώνει και η ενυδάτωση. Μια επιδερμίδα ενυδατωμένη, έχει καλύτερη όψη πάντα. Ωστόσο, όπως όλα τα προϊόντα, έχουν διαφορετική δράση σε κάθε άνθρωπο. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά με άλλον τρόπο σε όλα τα συστατικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.