ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις πέντε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου;

Μόνο ορισμένα μέρη του σώματός σου θα ωφεληθούν από τον καθημερινό καθαρισμό

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις πέντε συγκεκριμένα σημεία του σώματος σου;

To τακτικό ντους είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη γενική σου υγιεινή -και υγεία- αλλά το καθημερινό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Στην πραγματικότητα, μόνο ορισμένα μέρη του σώματός σου θα ωφεληθούν από τον καθημερινό καθαρισμό, ενώ άλλα μπορούν να καθαριστούν μόνο μερικές φορές την εβδομάδα. Φυσικά όλα αυτά είναι πολύ προσωπικά και δεν εμπίπτουν πάντα σε γενικούς κανόνες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες… Όλα συνυπολογίζονται!

Τα μαλλιά σου

Αν και τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση των φρεσκοπλυμένων μαλλιών, δεν χρειάζεται κάθε τύπος μαλλιών να λούζεται σε καθημερινή βάση. Μόνο άτομα με λεπτά και ευαίσθητα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν από το καθημερινό λούσιμο γιατί τείνουν να δείχνουν λιπαρά πολύ πιο γρήγορα. Αλλά αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή ξηρά, μπορείς εύκολα να τα λούζεις μια φορά την εβδομάδα.

Οι μασχάλες σου

Ενώ η εφίδρωση είναι απολύτως φυσιολογική και όλοι έχουμε μερικές φορές μασχάλες που μυρίζουν, κανείς δεν θέλει οι δυσάρεστες οσμές του σώματος να επηρεάζουν την κοινωνική του ζωή. Το να πλένεις τις μασχάλες σου καθημερινά και να εφαρμόζεις κάποιο αποσμητικό θα πρέπει συνήθως να είναι αρκετό για να αποφύγεις αυτό το πρόβλημα.

Τα πόδια σου

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα πόδια τους θα καθαριστούν από το σαπούνι και το νερό στο ντους, αλλά στην πραγματικότητα δεν αρκεί για να αποτρέψει τις ενοχλητικές ρωγμές και τον ιδρώτα. Για να διατηρήσεις τα πόδια σου υγιή, πλύνε τα και τρίψε τα μία φορά την ημέρα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι για να αποφύγεις ερεθισμούς και κάλους.

Το σώμα σου

Αν και ένα ζεστό ντους μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα, το καθημερινό μπάνιο δεν είναι απαραίτητο και μπορεί ακόμη και να ερεθίσει το δέρμα σου. Το ζεστό νερό και τα σκληρά σαπούνια αφαιρούν τα φυσικά έλαια του δέρματος, με αποτέλεσμα να στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα. Για τους περισσότερους ανθρώπους, το ντους μόνο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετό για να παραμείνει καθαρό.

Η γλώσσα σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και το σωστό βούρτσισμα των δοντιών σου και η φροντίδα των ούλων σου είναι απαραίτητα βήματα για ένα τέλειο χαμόγελο, ο καθαρισμός της γλώσσας σου είναι επίσης σημαντικός για να διατηρήσεις την αναπνοή σου φρέσκια για περισσότερο. Η γλώσσα σου έχει πολλές μικρές ρωγμές που μπορούν να κρύψουν βακτήρια και το ξύσιμο της καθημερινά μετά το βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη της κακοσμίας του στόματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.