ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Δες πώς θα το χρησιμοποιήσεις με τον σωστό τρόπο – Τα πέντε βήματα

«Ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων ανεβάζει το μακιγιάζ σου στο επόμενο επίπεδο»,

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Δες πώς θα το χρησιμοποιήσεις με τον σωστό τρόπο – Τα πέντε βήματα

Μπορεί να μοιάζει κάπως με μεσαιωνικό εργαλείο, αλλά το ψαλιδάκι βλεφαρίδων είναι ένα πολυπόθητο εργαλείο ομορφιάς που βρίσκεται σε κιτ μακιγιάζ σε όλο τον κόσμο.

Η ενσωμάτωση αυτής της συσκευής στη ρουτίνα σου δεν απαιτεί περισσότερο από ένα ή δύο λεπτά—και έχει μεγάλη απόδοση.

«Ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων ανεβάζει το μακιγιάζ σου στο επόμενο επίπεδο», λέει η Dema Jaber, makeup artist και ιδρύτρια της Lash Star Beauty.

«Η χρήση ενός ψαλιδιού για βλεφαρίδες βοηθά στην επιμήκυνση των βλεφαρίδων και τις δείχνει προς τα πάνω αντί για ευθείες, κάνοντάς τις να φαίνονται πολύ πιο μακριές και δίνοντάς ένα πιο ανοιχτό βλέμμα και μακριές γεμάτες βλεφαρίδες».

Πώς να επιλέξεις το καλύτερο ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Όπως με κάθε προϊόν, ορισμένα ψαλίδια βλεφαρίδων είναι καλύτερα από άλλα.

«Βεβαιώσου ότι το ψαλιδάκι που χρησιμοποιείς έχει ένα στρογγυλεμένο λαστιχένιο μαξιλαράκι στη βάση του», λέει η celebrity makeup artist AJ Crimson.

Όσο μεγαλύτερο και μαλακότερο είναι το μαξιλάρι, τόσο το καλύτερο. Αυτό προσφέρει μια πιο άνετη εμπειρία χρήσης και επίσης βοηθά στην προστασία των βλεφαρίδων από το σπάσιμο υπό πίεση.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείς ότι ανοίγει και κλείνει εύκολα και ότι είναι άνετο στο χειρισμό. Τέλος, η καμπυλότητα θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με το σχήμα των ματιών σου. Οι δύο τελευταίες ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσεις σε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Πώς να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Βήμα πρώτο: Ξεκίνα με γυμνές βλεφαρίδες

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όταν χρησιμοποιούν ένα παραδοσιακό ψαλιδάκι βλεφαρίδων είναι ότι εφαρμόζουν πρώτα μάσκαρα. Πρέπει πάντα να ξεκινάς με γυμνές βλεφαρίδες για διάφορους λόγους.

Πρώτον, εμποδίζει τις βλεφαρίδες από το να κολλήσουν στο ψαλιδάκι, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί αν φοράς ήδη μάσκαρα. Δεύτερον, εμποδίζει τις βλεφαρίδες να μπλεχτούν μεταξύ τους. Τέλος, διατηρεί το ψαλιδάκι πολύ πιο καθαρό μακροπρόθεσμα.

Βήμα δεύτερο: Κοίταξε κάτω

“Το κόλπο μου για να βεβαιωθώ ότι δεν τσιμπάω το βλέφαρο όταν γυρίζω τις βλεφαρίδες είναι να κοιτάω προς τα κάτω”, λέει η Jaber. Λέει ότι κοιτάζοντας προς τα κάτω, θα έχεις ευκολότερη πρόσβαση στη γραμμή των βλεφαρίδων σου και είναι λιγότερο πιθανό να τσιμπήσεις το ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων σου.

Βήμα τρίτο: Σφίξε απαλά

Φέρτε το ανοιχτό ψαλιδάκι μέχρι τις βλεφαρίδες σου. Οι βλεφαρίδες πρέπει να πέφτουν ανάμεσα στους δύο σφιγκτήρες. Σφίξε απαλά και βεβαιώσου ότι δεν έχεις δέρμα ανάμεσα στους σφιγκτήρες.

Αν νιώθεις ένα τσίμπημα, μετακίνησε το προς τα έξω. Εάν όλα είναι καλά, μπορείς να πιέσεις πιο σταθερά. Ο στόχος είναι να πλησιάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων σου χωρίς να τσιμπήσεις κατά λάθος το δέρμα σου.

Βήμα τέταρτο: Κράτησε το πατημένο και κράτησε για πέντε δευτερόλεπτα

Μόλις βρεις τη θέση, πίεσε σταθερά (αλλά όχι πολύ δυνατά) για περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Η Jaber συνιστά έναν ήπιο παλλόμενο ρυθμό. Επανάλαβε όλα τα παραπάνω βήματα στο άλλο σου μάτι.

Βήμα πέμπτο: Εφάρμοσε μάσκαρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού γυρίσεις και όλες τις βλεφαρίδες, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις την αγαπημένη σου μάσκαρα. Εφάρμοσε ως συνήθως, φροντίζοντας να μπει στη ρίζα της βλεφαρίδας σου μέχρι την άκρη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.