ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρετινόλη: Είναι κατάλληλη για την περιοχή των ματιών;

Το δέρμα γύρω από την περιοχή είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο

Ρετινόλη: Είναι κατάλληλη για την περιοχή των ματιών;

Η ρετινόλη αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο skincare. Εκτός από τη ρετινόλη, έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε περισσότερα για τα ρετινοειδή γενικότερα, δηλαδή όλα τα παράγωγα της βιταμίνης Α.

Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για τα οφέλη της ρετινόλης στην επιδερμίδα μας. Χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό αντιγήρανσης και ανανέωσής της. Ωστόσο, πάντα πρέπει να προσέχουμε σε τι δοσολογία είναι και πώς πρέπει να την χρησιμοποιήσουμε.

ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΤΗ ΡΕΤΙΝΌΛΗ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ;

Ένα βασικό ερώτημα είναι αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ρετινόλη στα μάτια. Το δέρμα γύρω από την περιοχή είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο. Επιπλέον, εμφανίζονται πολύ γρηγορότερα ρυτίδες. Επομένως, χρειαζόμαστε αυτά τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή με το τι προϊόντα χρησιμοποιούμε στα μάτια μας. Επειδή η ρετινόλη είναι ισχυρή, ειδικότερα σε μεγάλη δοσολογία, καλό είναι να προσέχουμε να μην προκαλέσουμε κάποιον ερεθισμό στην περιοχή. Δηλαδή, αν δεν γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το serum μας επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στα μάτια, καλό είναι να μην το κάνουμε.

Ωστόσο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα που προορίζονται για την περιοχή. Κυκλοφορούν κρέμες ματιών που περιέχουν ποσότητα ρετινόλης, η οποία είναι επιτρεπτή. Μην ξεχνάς, ότι πρέπει να απλώνεις σωστά μια τέτοια κρέμα και να αποφεύγεις την περιοχή των βλεφάρων.

Εννοείται ότι αν έχεις πολύ ευαίσθητα μάτια, ή γύρω περιοχή, θα πρέπει να κάνει μια πολύ μικρή δοκιμή ώστε να δεις αν σε ενοχλεί. Γενικότερα, καλό είναι να ρωτάς πάντα την δερματολόγο και την αισθητικό σου για τέτοια θέματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.