ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστική

Ρετινόλη: Με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

H ρετινόλη, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά που οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για την περιποίηση της επιδερμίδας τους. Ωστόσο με ποια συστατικά μπορούμε να τη συνδυάζουμε και με ποια όχι;

Γνωστή και ως βιταμίνη Α, αυτό που κάνει τη ρετινόλη τόσο σπουδαία είναι ότι προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών, ρυτίδων, ανομοιόμορφης υφής του δέρματος, σκούρων κηλίδων και ακμής.

Η μόνη παγίδα; Η ρετινόλη μπορεί να είναι εξαιρετικά ερεθιστική.

«Η ρετινόλη είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό αντιγήρανσης, αλλά μπορεί να επιδεινώσει την ξηρότητα του δέρματος», εξηγεί στο Instyle ο δερματολόγος Dr. David Lortscher.

Τα συστατικά με τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε τη ρετινόλη

Τα συστατικά με τα οποία ενδείκνυται να συνδυάσετε τη ρετινόλη είναι τα ενυδατικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και τα κεραμίδια, καθώς και το αντηλιακό.

«Βεβαιωθείτε ότι ενυδατώνεστε καλά -τα συστατικά με υγραντική δράση, όπως το υαλουρονικό οξύ, μπορούν να τραβήξουν και να συγκρατήσουν μόρια νερού στα επιφανειακά στρώματα του δέρματός σας, ενώ τα μαλακτικά συστατικά με βάση το λάδι βοηθούν στη στεγανοποίηση της υγρασίας».

Είναι, επίσης, σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η ρετινόλη μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους στον ήλιο.

«Το SPF θα πρέπει να φοριέται με θρησκευτική ευλάβεια κάθε μέρα του χρόνου, όχι μόνο για την πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, των ρυτίδων και των ηλιακών κηλίδων, αλλά επειδή πολλά άλλα συστατικά που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας, συμπεριλαμβανομένης της ρετινόλης και των ρετινοειδών, μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο», λέει η δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη Dr. Shari Marchbein.

Τα συστατικά με τα οποία δεν κάνει να συνδυάζετε τη ρετινόλη

Τα συστατικά με τα οποία δεν κάνει να συνδυάζετε τη ρετινόλη είναι, κυρίως, η βιταμίνη C, το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και τα οξέα AHA/BHA.

Τα οξέα AHA και BHA είναι απολεπιστικά, τα οποία μπορεί να ξηράνουν το δέρμα και να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό εάν η ρουτίνα περιποίησης του δέρματός σας περιλαμβάνει ήδη ρετινόλη.

Όσον αφορά το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου και τη ρετινόλη: «Δεν συνιστάται η χρήση υπεροξειδίου του βενζοϋλίου και ρετινοειδών μαζί, καθώς μπορούν κυριολεκτικά να αλληλοεξουδετερωθούν, καθιστώντας τα λιγότερο αποτελεσματικά», εξηγεί η Dr. Marchbein.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, επειδή η βιταμίνη C προστατεύει το δέρμα από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες και η ρετινόλη επιδιορθώνει και αναδομεί το δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται σε αντίθετες ώρες της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.