ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρετινόλη: Tο serum ή η κρέμα είναι πιο αποτελεσματικό; – Τι να επιλέξεις

Η ρετινόλη φημίζεται για την ταχεία ανανέωση των κυττάρων, την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ βοηθά τις ακνεϊκές επιδερμίδες και δίνει λάμψη

Ρετινόλη: Tο serum ή η κρέμα είναι πιο αποτελεσματικό; – Τι να επιλέξεις

Η ρετινόλη είναι από τα πιο δημοφιλή συστατικά των τελευταίων ετών. Πρόκειται για ένα από τα βασικά συστατικά στον τομέα της αντιγήρανσης και όχι μόνο.

Αρκετές γυναίκες, θεωρούν τη ρετινόλη το αγαπημένο τους ενεργό συστατικό. Η χρήση της πρέπει να γίνεται με προσοχή, καθώς πάντα πρέπει να γνωρίζεις την περιεκτικότητα του προϊόντος και πόσο δραστικό είναι. Η υπερβολική ή η κακή χρήση της, ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς και τελικά, το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η ρετινόλη φημίζεται για την ταχεία ανανέωση των κυττάρων, την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ βοηθά τις ακνεϊκές επιδερμίδες και δίνει λάμψη. «Η ρετινόλη αναφέρεται σε έναν τύπο ρετινοειδούς ή παραγώγου βιταμίνης Α που διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή», όπως λέει ειδικός. «Είναι βασικό συστατικό όσον αφορά στη γήρανση του δέρματος και σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, βοηθά στην ενίσχυση του κολλαγόνου και στη βελτίωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των καφέ κηλίδων».

Όλα αυτά, έχουν οδηγήσει τις εταιρείες ομορφιάς να την περιλαμβάνουν σε πολλές σειρές προϊόντων τους. Υπάρχουν κρέμες ματιών, προσώπου, αλλά και serums. Τι είναι, όμως, πιο δραστικό: Η κρέμα ή το serum;

Το συγκεκριμένο συστατικό, είναι πολύ ισχυρό, ανεξάρτητα από το προϊόν που το περιέχει. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα συστατικά, τα serums περιέχουν περισσότερο συμπύκνωμα. Δηλαδή, λόγο της ελαφριάς συνοχής και της λεπτόρρευστης υφής τους, είναι πιο δραστικοί οι οροί. Δημιουργούν ένα φράγμα στο δέρμα, που αποτρέπει και την απώλεια υγρασίας.

Το serum, περιέχει υψηλότερη συγκέντρωση ρετινόλης, ενώ ταυτόχρονα εισχωρεί στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ πιο δραστικό. Σε περίπτωση που αναζητάς κάτι τέτοιο, μπορείς να επιλέξεις τον ορό. Ωστόσο, ενδέχεται να εμφανίσεις πολύ πιο εύκολα ερεθισμούς, ερυθρότητα και ξεφλούδισμα.

Από την άλλη, η κρέμα είναι σίγουρα πιο εύκολη και ασφαλής λύση για επιδερμίδες που ερεθίζονται πιο εύκολα. Το ποσοστό είναι χαμηλότερο και δεν είναι τόσο δραστική. Έτσι, αν θέλεις να ξεκινήσεις με κάτι, αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερη η κρέμα, ή ένα serum με πιο χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, καλό είναι να συμβουλεύτεις αισθητικό και δερματολόγο, ώστε να μην προκαλέσεις κακό στην επιδερμίδα σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.