ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρετινόλη: Τρεις μύθοι που πιστεύεις αλλά δεν ισχύουν

Η ρετινόλη προσφέρει πολλά στο δέρμα μας, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες

Ρετινόλη: Τρεις μύθοι που πιστεύεις αλλά δεν ισχύουν

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α. Προσφέρει πολλά στο δέρμα μας, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε γι’ αυτήν.

ΟΙ ΜΎΘΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΤΙΝΌΛΗ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ:

Προκαλεί ερεθισμό

Μπορεί να είναι πολύ διαδεδομένο το γεγονός ότι αυτό το ισχυρό συστατικό προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα. Σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνεις συχνά απολεπίσεις και χρησιμοποιείς πολλά συστατικά ταυτόχρονα, θα σου προκαλέσει ερεθισμό. Από την άλλη, με σωστή χρήση της και την δοσολογία που μπορεί να αντέξει η επιδερμίδα σου, μπορεί να μην σε ενοχλήσει και καθόλου.

Δεν χρησιμοποιείται στην περιοχή των ματιών

Υπάρχει μια φήμη ότι η ρετινόλη δεν προορίζεται για την περιοχή των ματιών. Πολύ σωστά, τα serums και οι κρέμες που δεν είναι για τα μάτια, δεν πρέπει να μπαίνουν εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν serums και κρέμες ειδικά για κάτω από τα μάτια, που είναι κατάλληλες και οφελούν πολύ με τις σακούλες, τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες.

Προορίζεται για μεγάλες ηλικίες

Η παρανόηση ότι πρέπει να την χρησιμοποιείς από μια ηλικία και πάνω, καταρρίπτεται από τους ειδικούς. Εφόσον σε συμβουλεύσει ο δερματολόγος σου να την χρησιμοποιήσεις, πάρε το σωστό προϊόν και δοκίμασέ το όποια κι αν είναι η ηλικία σου. Μάλιστα, φαίνεται ότι βοηθά πολύ τα ακνεϊκά δέρματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.