ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σκασμένα χείλη: Τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να «σώσεις» την κατάσταση

Για να βοηθήσεις τα χείλη σου να μην αφυδατώνονται

Σκασμένα χείλη: Τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να «σώσεις» την κατάσταση

Όταν έχεις σκασμένα χείλη, υπάρχουν κάποια συστατικά που μπορεί να σε βοηθήσουν να τα μαλακώσεις. Αν θες να αποφύγεις την αφυδάτωση, αναζήτησέ τα στα προϊόντα που αγοράζεις.

Τα χείλη μπορεί να ξεραθούν για πάρα πολλούς λόγους. Είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε τρόπου ζωής, είτε και λόγω του καιρού. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να φαίνεται αρκετά εκνευριστικό και επίπονο. Εκτός από την απολέπιση, μπορείς να κάνεις κι άλλα για να τα βελτιώσεις.

Αν έχεις παρατηρήσει, υπάρχουν lip balms που αντί να ενυδατώνουν τα χείλη, προκαλούν το αντίθετο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει λόγω των συστατικών που περιέχουν. Πριν ξεκινήσεις την αναζήτησή σου, δες τι είναι αυτό που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε τα balms.

Ποια συστατικά πρέπει να αναζητάς στα lip balms

Για να αποφύγεις την αφυδάτωση, όπως είπαμε και παραπάνω, καλό είναι να εξετάσεις το προϊόν πριν το αγοράσεις. Προσπάθησε να διαβάσεις τα συστατικά στη συσκευασία και ψάξε τα ιδανικά. Αυτά που θα σε βοηθήσουν πραγματικά, είναι το βούτυρο καριτέ, το κακάο και το καστορέλαιο. Επιπλέον, να προτιμάς και αυτά που περιέχουν βιταμίνες C και Ε, αλλά και χαμομήλι.

Αυτά, φαίνεται να ανακουφίζουν τα χείλη από τον πόνο και την ξηρότητα. Υπάρχει μια άποψη ότι η βαζελίνη λειτουργεί ως βάλσαμο για τα χείλη. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν πρέπει να μπαίνει μόνη της, αλλά μετά από ένα ενυδατικό προϊόν. Δηλαδή, στην ουσία, η βαζελίνη μπορεί να δημιουργήσει ένα «φιλμ» και να συγκρατήσει την υγρασία. Άλλωστε, δεν ξεχνάμε και το τόσο αγαπημένο trend του TikTok, το lip slugging, όπου η βαζελίνη χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα ένα tip για την ανακούφιση των ξηρών χειλιών, είναι τα lip balms με SPF. Αυτά, ενυδατώνουν και αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας όταν βρίσκεσαι στον ήλιο. Εξάλλου, τα χείλη χρειάζονται κι αυτά αντηλιακή προστασία όπως και η επιδερμίδα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.