ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του αντηλιακού και δεν το καταλαβαίνεις

Μήπως κι εσύ κάνεις αυτά τα λάθη όταν βάζεις αντηλιακό;

Τα λάθη που κάνεις στην εφαρμογή του αντηλιακού και δεν το καταλαβαίνεις

Το αντηλιακό είναι απο τα σημαντικότερα (ίσως και το σημαντικότερο) κεφάλαια του skincare. Έχουμε τονίσει αρκετά συχνά τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα μας, προστατεύοντάς την από την ακτινοβολία του ήλιου. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακό μας, ώστε να προστατέψουμε το δέρμα μας από την φωτογήρανση και τα άλλα προβλήματα που δημιουργούν οι ακτίνες UV, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα μας.

ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΆΠΟΙΑ ΛΆΘΗ ΠΟΥ ΤΥΧΌΝ ΚΆΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΥ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟΎ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ:

Ξεχνάς να το ανανεώσεις

Το πιο σύνηθες λάθος που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πολλές φορές βάζουμε αντηλιακό το πρωί, αλλά ξεχνάμε να το ανανεώσουμε. Ειδικότερα το καλοκαίρι που η ηλιοφάνεια διαρκεί αρκετές ώρες και είναι έντονη, όταν βρισκόμαστε έξω δεν πρέπει να παραλείπουμε την ανανέωση του αντηλιακού. Για ευκολία, υπάρχουν και τα προϊόντα σε μορφή spray, ή τα αντηλιακά με χρώμα αν θέλουμε ελαφριά κάλυψη.

Κάνεις υπερβολικό Skincare Layering

Όσο λάτρης και να είσαι του skin layaring και της beauty routine με πολλά προϊόντα και βήματα, είναι καλό να προσεξεις στην πρωινή σου ρουτίνα. Αν χρησιμοποιείς παραπάνω προϊόντα, αυτά δημιουργούν μια στρώση που δεν επιτρέπει στο τελευταίο που θα εφαρμόσεις, δηλαδή το αντηλιακό, να εισχωρήσει σε βάθος στην επιδερμίδα και να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Το αντικαθιστάς με άλλα προϊόντα

Η αντηλιακή κρέμα, έχει δημιουργηθεί ακριβώς για την προστασία του δέρματος απο την ακτινοβολία. Αν χρησιμοποιείς μια ενυδατική με SPF για να την αντικαταστήσεις, θα πρέπει να προσέξεις γιατί δε μπορεί να αντικαταστήσει το αντηλιακό στην καθημερινή σου ρουτίνα. Οι ενυδατικές κρέμες με SPF, δεν έχουν ως κύριο στόχο την αντηλιακή προστασία. Επιπλέον, η αναλογία του φίλτρου που περιέχεται στην ενυδατική, δεν είναι ίδια με του αντηλιακού.

Χρησιμοποιείς Face Mists 

Επειδή κάνει ζέστη, η ανάγκη για ενυδατικά και δροσιστικά face mists είναι μεγαλύτερη. Ωστόσο, αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πριν την εφαρμογή του αντηλιακού, καθώς μετά, αραιώνουν το αντηλιακό και μειώνουν τη δραστικότητά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.