ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα οφέλη που έχει το έλαιο ευκάλυπτου για τα μαλλιά και το δέρμα

Το αιθέριο έλαιο που κάνει στην κυριολεξία για τα πάντα

Τα οφέλη που έχει το έλαιο ευκάλυπτου για τα μαλλιά και το δέρμα

Θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό πώς το έλαιο ευκάλυπτου, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την πιτυρίδα και το άγχος, να ανακουφίσετε τους πόνους των μυών αλλά και τον πονοκέφαλο, ενώ ταυτόχρονα κρατά και την κακοσμία του στόματος μακριά.

Αναλυτικά τι κάνει το έλαιο ευκάλυπτου:

Τονώνει το τριχωτό της κεφαλής σας

Υπάρχουν διάφορα οφέλη από τη χρήση του λαδιού ευκάλυπτου για τα μαλλιά σας: διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, καταπολεμά την πιτυρίδα και βελτιώνει την ελαστικότητα των μαλλιών. Προσθέστε μια σταγόνα στο σαμπουάν σας πριν την εφαρμογή.

Καταπολεμά την πιτυρίδα

Τα αντιμυκητιακά συστατικά στο έλαιο ευκάλυπτου καταπολεμούν τον μύκητα malassezia που μοιάζει με μαγιά, την πιο κοινή αιτία της πιτυρίδας. Απλώς ανακατέψτε δύο έως τέσσερις σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου με μία έως δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής, περιμένετε 20 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Καταπολεμά το άγχος

Το φρέσκο ​​άρωμα που μοιάζει με μενθόλη θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε και να τονώσετε τις αισθήσεις σας. Θα προσφέρει, επίσης, ηρεμιστική ανακούφιση πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας. Απλώς γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με δροσερό νερό και προσθέστε πέντε έως 10 σταγόνες λάδι ευκάλυπτου. Ψεκάστε τους τοίχους του ντους και ενεργοποιήστε το ζεστό νερό, αφήνοντάς το να ατμίσει πριν μπείτε μέσα. Φροντίστε να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία ανάλογα.

Κρατά την κακοσμία του στόματος μακριά

Χάρη στις αντιμικροβιακές ιδιότητες του, το έλαιο ευκάλυπτου, μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος και να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό στοματικό διάλυμα. Απλώς προσθέστε μία έως δύο σταγόνες στο νερό, κάντε γαργάρες και φτύστε. Προσέξτε να μην καταπιείτε. Το έλαιο ευκάλυπτου δεν πρέπει να καταπίνεται.

Ανακουφίζει από τους πονοκεφάλους

Το έλαιο ευκάλυπτου όχι μόνο μπορεί να ενισχύσει την πνευματική διαύγεια, αλλά προάγει, επίσης, τη χαλάρωση των τεντωμένων μυών του προσώπου. Για να ανακουφίσετε τον πονοκέφαλο χρησιμοποιώντας το αιθέριο έλαιο, απλώς τυλίξτε ένα υγρό, καθαρό πανί και πασπαλίστε με μερικές σταγόνες έλαιο ευκάλυπτου. Εφαρμόστε στο μέτωπο, εστιάζοντας στους κροτάφους σας και στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Ανακουφίζει από τους πόνους των μυών και τον πόνο στις αρθρώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χάρη στα αντιφλεγμονώδη οφέλη του, το λάδι ευκάλυπτου μπορεί να κάνει θαύματα εάν οι μύες σας πονούν μετά από μια προπόνηση ή εάν υποφέρετε από χρόνιο πόνο που προκαλείται από ορισμένες παθήσεις, όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Αναμείξτε μία ή δύο σταγόνες με ένα λάδι φορέα (όπως λάδι καρύδας, αργκάν ή έλαιο jojoba) και τρίψτε το στην περιοχή που πονάει με κυκλικές κινήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.