ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τα βασικά βήματα αυτοφροντίδας που πρέπει να ακολουθείτε μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό

Πώς να περιποιηθείτε το δέρμα και τα μαλλιά σας

Τα βασικά βήματα αυτοφροντίδας που πρέπει να ακολουθείτε μετά την έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό

Η έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό νερό κατά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως επιδρούν όχι και τόσο ευεργετικά στο δέρμα και τα μαλλιά.

Και αυτό συνεπάγεται ότι επιστρέφοντας στο δωμάτιό σας θα πρέπει να ακολουθείτε κάποια βασικά βήματα αυτοφροντίδας.

Όπως και τα τρία που ακολουθούν παρακάτω:

Κάντε ντους με δροσερό νερό

Το ζεστό νερό έχει τον τρόπο του να ερεθίζει το ήδη κατεστραμμένο από τον ήλιο δέρμα, οπότε η επιλογή ενός δροσερού ντους μετά από μια μέρα στην παραλία αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Εξάλλου, πιθανότατα θα είστε ούτως ή άλλως καυτοί και κολλώδεις από τη θάλασσα, οπότε το δροσερό νερό θα είναι πολύ πιο αναζωογονητικό.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό και καταπραϋντικό καθαριστικό για το πρόσωπό σας και ένα παρόμοιο αφρόλουτρο για το σώμα σας. Ένα scrub (που χρησιμοποιείται απαλά) μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε όλη την άμμο και το αντηλιακό από το δέρμα σας.

Αν είναι δυνατόν, αναζητήστε συστατικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά ή καταπραϋντική αλόη βέρα. Αν συνήθως κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας (ή στα πόδια σας) πριν από το ντους, παραλείψτε αυτό το βήμα αυτή τη φορά. Η άμμος είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, οπότε σίγουρα δεν θέλετε να το παρακάνετε.

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά σας χρειάζονται κι αυτά την προσοχή σας μετά από μια ημέρα στη θάλασσα. Αν νιώθετε ότι τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα ξηρά και φριζαρισμένα μετά από τόση έκθεση στον ήλιο και το αλατόνερο, δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες που θα τα περιποιηθεί σε βάθος και θα τα θρέψει αρκετά. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου 10 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Το φως του ήλιου έχει τον τρόπο να αφαιρεί από τα μαλλιά σας την υγρασία και, επίσης, να αποδυναμώνει τη δομή των πρωτεϊνών στις τρίχες σας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατεστραμμένα ή εύθραυστα μαλλιά, αν δεν αντιμετωπιστούν σωστά μετά από μια μέρα στον ήλιο. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε φυσικά ενυδατικά έλαια, όπως μια μάσκα με βιολογικό παρθένο έλαιο καρύδας.

Ενυδατώστε το δέρμα, τα χείλη και τα πόδια σας

Μόλις βγείτε από το ντους, ήρθε η ώρα να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Αναζητήστε ενυδατικές κρέμες ή βούτυρα σώματος που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η αλόη βέρα, καθώς είναι γνωστό ότι βοηθούν στην αναστροφή της ηλιακής βλάβης.

Δεν θα πρέπει, επίσης, να ξεχνάτε τα χείλη και τα πόδια σας. Θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό για τα χείλη όσο βρίσκεστε στην παραλία, αλλά για τη φροντίδα μετά, επιλέξτε το συνηθισμένο σας lip balm για να κλειδώσετε την υγρασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πόδια σας, ιδιαίτερα το δέρμα στις πατούσες, εκτίθενται στην άμμο και τριβή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να παραλείψετε τη φροντίδα τους. Αν τα πόδια σας τα νιώθετε ιδιαίτερα ξηρά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια μάσκα ποδιών. Ωστόσο, αρκεί να απλώσετε και λίγη από την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.