ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να κόβετε τα νύχια σας

Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 2,5 χιλιοστά κάθε 4 εβδομάδες & των ποδιών 1 χιλιοστό το μήνα

Το γνωρίζατε; – Δείτε πόσο συχνά πρέπει να κόβετε τα νύχια σας

Αδιαμφισβήτητα, η περιποίηση των άκρων για τις περισσότερες γυναίκες αποτελεί μία από τις βασικές ρουτίνες ομορφιάς που ακολουθούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Γνωρίζετε, όμως, κάθε πότε πρέπει να κόβετε τα νύχια σας;

Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 2,5 χιλιοστά κάθε 4 εβδομάδες και τα νύχια των ποδιών 1 χιλιοστό το μήνα, ενώ μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι από το χειμώνα.

Εάν χάσετε ένα νύχι από τα χέρια σας θα χρειαστεί 6 μήνες για να μεγαλώσει ξανά και ένας ολόκληρος χρόνος για ένα νύχι στα πόδια. Λάβετε αυτό υπόψη σας, λοιπόν, κάθε φορά που θέλετε να κόψετε τα νύχια σας και βεβαιωθείτε ότι δεν τα κόβετε γρηγορότερα από ό,τι μεγαλώνουν -εκτός αν θέλετε να κάνετε ένα σούπερ κοντό νύχι.

Πώς να κόψετε σωστά τα νύχια

Το να διατηρείτε τα νύχια σας σωστά κομμένα και καθαρά δεν είναι απλώς θέμα αισθητικής, είναι, επίσης, σημαντικό μέρος της προσωπικής υγιεινής της καθεμιάς.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα νύχια μπορεί να φιλοξενούν βρωμιά και βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση.

Το να κόψετε τα νύχια σας με τον σωστό τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καταστάσεων όπως τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, τα οποία συχνά χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να διορθωθούν.

Το καλό είναι ότι είναι αρκετά εύκολο να φροντίζετε σωστά τα νύχια σας. Εάν μουλιάζετε τα νύχια σας πριν τα κόψετε, θα μειώσετε την πιθανότητα να δημιουργήσετε οδοντωτές άκρες ή ακόμη και να τις σπάσετε.

Όταν κόβετε τα νύχια σας, κόψτε ευθεία στην άκρη και χρησιμοποιήστε μια λίμα για να στρογγυλοποιήσετε τις γωνίες, αντί να τα κόψετε σε γωνία με τον νυχοκόπτη για να δημιουργήσετε ένα στρογγυλό σχήμα.

Το λιμάρισμα των γωνιών προστατεύει τα νύχια σας από το να πιαστούν σε αντικείμενα και μειώνει την πιθανότητα να σπάσουν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς σας.

Αν και είναι δελεαστικό να σπρώχνετε προς τα πίσω ή να κόβετε τα πετσάκια σας ενώ κόβετε τα νύχια σας, κάτι τέτοιο αυξάνει τις πιθανότητες να πάθετε βακτηριακή λοίμωξη, επομένως είναι καλύτερα να αφήνετε τα πετσάκια στην ησυχία τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού ολοκληρώσετε το κόψιμο των νυχιών σας, ενυδατώστε τα για να τα διατηρήσετε εύκαμπτα και να μειώσετε την πιθανότητα να σπάσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.