ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χείλη: Γιατί λεπταίνουν όσο μεγαλώνεις – Πώς μπορείς να τα «προλάβεις»

Δες τι μπορείς να κάνεις

Χείλη: Γιατί λεπταίνουν όσο μεγαλώνεις – Πώς μπορείς να τα «προλάβεις»

Όσο μεγαλώνουμε αλλάζουν πολλά στο σώμα και στο πρόσωπό μας. Ωστόσο, πάντα είναι εφικτό να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης με κάποιους τρόπους.

Ειδικότερα μετά την περίοδο της εμμυνόπαυσης, στο δέρμα του προσώπου, αλλάκαι στο σώμα, θα δεις αλλαγές. Τα φυσικά σημάδια, έρχονται με την ηλικία, αλλά και τη γήρανση που μπορεί να επιταχυνθεί με άλλους τρόπους, όπως για παράδειγμα με τον ήλιο. Είναι γνωστό, ότι η φωτογήρανση, είναι μια από τις βασικότερες αιτίες που το δέρμα αποκτά περισσότερες ρυτίδες και φαίνεται “σπασμένο”. Μπορεί να μην είχες αναρωτηθεί ποτέ, αλλά ένα από αυτά που συμβαίνουν είναι ότι τα χείλη μας λεπταίνουν όσο μεγαλώνουμε.

Καθώς γερνάει το δέρμα, τα χείλη έχουν κι αυτά το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως γνωρίζουμε, η παραγωγή κολλάγόνου αρχίζει και επιβραδύνεται όσο περνάνε τα χρόνια. Το κολλαγόνο, εκτός από το πρόσωπο, είναι το “κλειδί” για τι διατήρηση της σφριγηλότητας ακόμα και στα χείλη. Δηλαδή, τα βοηθά να φαίνονται πιο πλούσια και πιο γεμάτα.

«Τα χείλη μας δεν αποτελούν εξαίρεση: μπορεί να ξεφουσκώνουν καθώς μεγαλώνουμε», επιβεβαιώνει και δερματολόγος. Ο ίδιος εξήγεί: «Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της απώλειας λίπους στο πρόσωπο. Επιπλέον, το κολλαγόνο που διατηρεί φυσικά τα χείλη σαρκώδη αρχίζει να εξαντλείται, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο λεπτά και λιγότερο σχηματισμένα. Αυτή η διαδικασία διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά είναι ένα αναπόφευκτο σημάδι της γήρανσης».

ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΛΆΒΕΙΣ

Βεβαίως, αυτή η διαδικασία μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τα 20. Γι’αυτό, δεν είναι αμελητέο μαζί με τη φροντίδα του προσώπου, να ασχοληθείς συστηματικά και με τα χείλη. Ενώ πολλές φορές σκεφτόμαστε το πρόσωπο και το σώμα μας, ξεχνάμε περιοχές όπως η συγκεκριμένη.

Για να μην επιταχύνεις τη γήρανση των χειλιών, θα πρέπει να κάνεις τα scrub σου, αλλά και να τα ενυδατώνεις με τα σωστά balms. Επιπλέον, μην ξεχνάς την αντηλιακή προστασία και στα χείλη. Υπάρχουν lip balms που έχουν δείκτη SPF. Γενικότερα, όσο αθλείσαι, δεν καπνίζεις και κάνεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα δεις βελτίωση σε όλο σου το σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.