Οργασμός: Δείτε ποια είναι τα τρία πιο συνηθισμένα προβλήματα & πως να τα «λύσετε»

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οργασμός: Δείτε ποια είναι τα τρία πιο συνηθισμένα προβλήματα & πως να τα «λύσετε»

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο οργασμός θεωρείται το… Άγιο Δισκοπότηρο της ερωτικής απόλαυσης μεταξύ ενός ζευγαριού.

Μάλιστα, όταν απουσιάζει ή όταν συνοδεύεται από κάποιο άλλο πρόβλημα, οι σεξουαλικές εμπειρίες μας συνδέονται με την απογοήτευση, ίσως ακόμα και με το στρες.

Μια σεξοθεραπεύτρια, η Leigh Norén, μας διαβεβαιώνει όμως ότι τα προβλήματά του είναι εξαιρετικά κοινά και είναι συνήθως στο χέρι μας, κυριολεκτικά μιλώντας, να τα αντιμετωπίσουμε.

Ποιος πιστεύετε ότι ήταν ο ρόλος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στις υποκλοπές των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων;

  • Δεν γνώριζε (4%, 1.250 Votes)
  • Αυτός είχε δώσει την εντολή (81%, 24.454 Votes)
  • Πιθανόν να γνώριζε (10%, 3.010 Votes)
  • Μάλλον αγνοούσε τα πάντα (3%, 1.011 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 402 Votes)

Σύνολο ψήφων: 30.127

Loading ... Loading ...

Τα τρία πιο κοινά προβλήματα του οργασμού

1. Δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό. Έχετε προσπαθήσει ξανά και ξανά, αλλά δεν φτάνετε ποτέ στην πολυπόθητη κορύφωση, με αποτέλεσμα να γεμίζετε με απογοήτευση – και, ενδεχομένως, να απογοητεύεται και ο παρτενέρ σας, να νιώθει «ανεπαρκής».

Πολλές φορές η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι εκπληκτικά απλή, πάντα όμως εξαρτάται από την πηγή του προβλήματος. Για παράδειγμα, όσο γελοίο κι αν ακούγεται, δοκιμάστε το σεξ φορώντας κάλτσες: βοηθούν στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και διευκολύνουν τη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας κατά την πράξη (τι μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι κάλτσες!).

Εναλλακτικά, αναζητήστε τις πιο ερωτογενείς ζώνες του σώματός σας. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, η κλειτορίδα, ο πρωκτός ή οι θηλές του στήθους. Ή ο εγκέφαλος: Δοκιμάστε με το σύντροφό σας να μιλήσει ο ένας στον άλλο «βρώμικα». Μπορείτε, επίσης, να πειραματιστείτε μόνη, μέχρι να βρείτε το δικό σας μαγικό σημείο μέσα από τον αυνανισμό και, προαιρετικά, τα sex toys.

2. Δεν μπορείτε να έρθετε σε οργασμό με το σύντροφό σας. Παρόλο που η αυτοϊκανοποίηση οδηγεί στην κορύφωση, δεν συμβαίνει το ίδιο όταν μοιράζεστε το κρεβάτι σας. Αναζητήστε το είδος της διέγερσης που σας φέρνει σε οργασμό κατά τον αυνανισμό και δοκιμάστε να το εφαρμόσετε στο σεξ: Μήπως χρειάζεστε περισσότερη τριβή από τον παρτενέρ σας ή μήπως πρέπει να τον καθοδηγήσετε σε μια ερωτογενή ζώνη την οποία μπορεί να έχει παραμελήσει;

3. Φτάνετε σε οργασμό πιο γρήγορα από όσο θα ήθελες. Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους άντρες, αλλά και τα δύο φύλα. Μπορεί να σημαίνει ότι η ερωτική πράξη χάνει για εσάς νωρίτερα το ενδιαφέρον της από ό,τι για τον παρτενέρ σας. Η λίμπιντο μπορεί να αναζωπυρωθεί ξανά έπειτα από λίγο, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για συμβεί.

Έπειτα, σκεφτείτε μήπως στην πραγματικότητα δεν έρχεστε σε οργασμό υπερβολικά νωρίς: Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε 10-15 λεπτά δεν είναι «πολύ νωρίς» αλλά απόλυτα φυσιολογικό, σύμφωνα με τη σεξοθεραπεύτρια.

Αν όμως φτάνετε σε κορύφωση νωρίτερα, μπορείτε να δοκιμάσετε πριν από την ερωτική πράξη την αυτοϊκανοποίηση, που θα καθυστερήσει τον οργασμό. Προσπθήστε, ακόμα, να παρακολουθήσετε τι προηγείται του οργασμού σας. Έτσι, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες κινήσεις που θα βοηθήσουν στο να επιβραδύνετε τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.