Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διπλό καθαρισμό προσώπου: Τι είναι και ποια τα οφέλη του

Ποιος πρέπει να κάνει διπλό καθαρισμό και πότε

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον διπλό καθαρισμό προσώπου: Τι είναι και ποια τα οφέλη του

Όλες μας γνωρίζουμε πως ο καθαρισμός, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Ο «διπλός καθαρισμός» εφαρμόζεται εδώ και καιρό στην Κορέα -και παραμένει η ραχοκοκαλιά πολλών ρουτινών φροντίδας του δέρματος K-beauty- αλλά άρχισε να κερδίζει έδαφος στον υπόλοιπο κόσμο τα τελευταία χρόνια. Τι είναι όμως ο διπλός καθαρισμός, ποια τα οφέλη του και για ποιους τύπους δέρματος ενδείκνυται;

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός

Ο διπλός καθαρισμός δεν είναι απλώς η επανάληψη της πράξης του πλυσίματος του προσώπου σας. Πρόκειται για την εναλλαγή των ουσιών με τις οποίες πλένετε το πρόσωπό σας για να πετύχετε έναν βαθύτερο καθαρισμό.

«Ορίζω τον διπλό καθαρισμό ως τη χρήση δύο διαφορετικών τύπων καθαριστικών για να πλύνετε το πρόσωπό σας», λέει στο Allure η δερματολόγος Rita V. Linkner.

«Πρώτον, [χρησιμοποιήστε] ένα καθαριστικό με βάση το λάδι ή ένα νερό micellar», τονίζει ο David Kim, δερματολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αυτό βοηθά στην αφαίρεση οποιουδήποτε μακιγιάζ που μπορεί να φοράτε, καθώς και του αντηλιακού -το οποίο πρέπει να φοράτε σε καθημερινή βάση.

Οι γυναίκες που φορούν βαρύ μακιγιάζ καθώς και όσες έχουν λιπαρό δέρμα είναι καλύτερο να προτιμήσουν μια φόρμουλα με βάση το λάδι από ένα micellar.

«Επειδή το μακιγιάζ και το σμήγμα είναι λιπόφιλα [δηλαδή διαλύονται στο λάδι], η χρήση ενός καθαριστικού με βάση το λάδι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική», λέει η Dr. Kim.

Ο δεύτερος καθαρισμός έρχεται μετά και στην ουσία βοηθά να φροντίσετε τα πράγματα που μπορεί να μην βλέπετε απαραίτητα με γυμνό μάτι, όπως οι ρύποι της καθημερινότητας.

Οποιοδήποτε απαλό καθαριστικό της επιλογής σας θα κάνει τη σωστή δουλειά, ενώ η λέξη-κλειδί και εδώ είναι το απαλό –αποφύγετε φόρμουλες με ενεργά συστατικά όπως οξέα απολέπισης ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Ποια είναι τα οφέλη του διπλού καθαρισμού

Αν το «φορέστε αντηλιακό» είναι ο χρυσός κανόνας της φροντίδας του δέρματος, το «πλύνετε το πρόσωπό σας» σίγουρα παίρνει το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτό συμβαίνει επειδή ένα καθαρό πρόσωπο είναι πιο υγιές -και τελικά, είναι πιο ικανό να απορροφήσει και να επωφεληθεί καλύτερα από την περιποίηση που εφαρμόζετε σε αυτό στη συνέχεια. Σκεφτείτε τον διπλό καθαρισμό ως μια διπλή προσπάθεια για να αντιμετωπίσετε τόσο τις επιφανειακές όσο και τις βαθιές ακαθαρσίες.

Ποιος πρέπει να κάνει διπλό καθαρισμό και πότε

Παρόλο που οι περισσότερες επιδιώκουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή ένα καθαρό πρόσωπο, ο διπλός καθαρισμός δεν είναι ο καλύτερος δρόμος για να φτάσουν εκεί όλες.

Εάν έχετε λιπαρό δέρμα ή/και φοράτε καθημερινά μακιγιάζ, ίσως διαπιστώσετε ότι ο διπλός καθαρισμός κάθε βράδυ λειτουργεί μια χαρά για εσάς.

Αν, όμως, το δέρμα σας δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό ή αν φοράτε μακιγιάζ μόνο περιστασιακά, ο διπλός καθαρισμός κάθε μέρα πιθανώς δεν είναι απαραίτητος –«ένα απαλό καθαριστικό και μόνο θα πρέπει να κάνει τη δουλειά», λέει ο Dr. Kim.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και, όπως και με κάθε νέα τεχνική περιποίηση του δέρματος, ξεκινήστε αργά -δοκιμάστε έναν διπλό καθαρισμό και στη συνέχεια παρακολουθήστε στενά πώς αντιδρά το δέρμα σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.