ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις τρίχες στο πηγούνι: Γιατί επιμένουν να ξαναεμφανίζονται;

«Η τριχοφυΐα εμφανίζεται εκεί που συγκεντρώνονται οι θύλακες των τριχών»

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις τρίχες στο πηγούνι: Γιατί επιμένουν να ξαναεμφανίζονται;

Οι τρίχες στο πηγούνι, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως ταλαιπωρούν αρκετές γυναίκες παγκοσμίως, ωστόσο, για ποιο λόγο εμφανίζονται στο εν λόγω σημείο;

Φυσικά, οι τρίχες στο πηγούνι (ή οποιαδήποτε τρίχα στο πρόσωπο ή στο σώμα) είναι «απολύτως φυσιολογικές σε όλους» και δεν πρέπει να ντρέπεσαι για τίποτα, εξηγεί η Susan Massick, αναπληρώτρια καθηγήτρια δερματολογίας στο University Wexner Medical Center.

Είναι επίσης εντάξει αν προτιμάς να αφαιρέσεις οποιαδήποτε από τις τρίχες του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένων αυτών στο πηγούνι που φαινομενικά φυτρώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι τρίχες στο πηγούνι μπορεί να φαίνονται διαφορετικές και ακόμη πιο σκληρές από άλλες τρίχες στο πρόσωπό σου, και υπάρχει λόγος για αυτό.

Οι τρίχες στο σώμα σου μπορούν γενικά να χωριστούν σε δύο ομάδες: τρίχες οι οποίες είναι συνήθως πιο ανοιχτές, πιο λεπτές και μικρότερες και οι τρίχες οι οποίες είναι πιο σκούρες, παχύτερες και μακρύτερες.

Το σώμα σου -συμπεριλαμβανομένου του προσώπου και του λαιμού σου- καλύπτεται από λεπτές και μικρές τρίχες, αλλά μερικές φορές οι τρίχες αυτές μπορεί να μετατραπούν σε παχύτερες τρίχες, λέει ο δερματολόγος Ife J. Rodney. Ο ένοχος, λέει, είναι συνήθως η τεστοστερόνη.

Όλοι έχουν αυτήν την ορμόνη στο σώμα τους, αλλά μερικοί άνθρωποι παράγουν περισσότερη από αυτήν από άλλους και οι θύλακες των τριχών κάθε ατόμου αντιδρούν διαφορετικά στα διάφορα επίπεδα ορμονών.

Ανάλογα με το ιστορικό της υγείας σου, μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στην τριχοφυΐα.

Τα άτομα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών για παράδειγμα, έχουν υψηλά επίπεδα ανδρογόνων (μια ομάδα ορμονών φύλου που περιλαμβάνει την τεστοστερόνη), η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε αυτό που ορισμένοι θεωρούν «υπερβολική» τριχοφυΐα.

Και πάλι, κάθε άτομο έχει μια μοναδική ορμονική σύνθεση και γενετικές προδιαθέσεις. Είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς γιατί μπορεί να έχεις μια ή δύο τρίχες που αναπτύσσονται συνεχώς στο ίδιο σημείο, αλλά ο Rodney λέει ότι μπορεί να συμβεί σε κάθε θύλακα τρίχας.

«Η τριχοφυΐα εμφανίζεται εκεί που συγκεντρώνονται οι θύλακες των τριχών, άρα δεν είναι ασυνήθιστο να αναδύονται ξανά οι ίδιες τρίχες».

Όσο για το πώς απαλλασσόμαστε από αυτές τις τρίχες; Μπορεί να έχεις ακούσει ότι δεν πρέπει να μαδάς μια τρίχα γιατί θα εμφανιστούν περισσότερες τρίχες στη θέση της, αλλά «αυτό είναι απολύτως ψευδές», λέει ο Rodney.

«Το μάδημα των τριχών είναι ένας καλός, ασφαλής τρόπος για να αφαιρέσεις την ανεπιθύμητη τρίχα»

Είναι επίσης μύθος ότι το ξύρισμα κάνει τα μαλλιά πιο χοντρά ή πιο πυκνά, προσθέτει. Απλώς φροντίστε να προσέξεις κατά τη διάρκεια, ώστε να μην καταλήξεις με φλεγμονή και εξογκώματα στην περιοχή.

Υπάρχουν πολλές άλλες τεχνικές αποτρίχωσης που μπορείς επίσης να λάβεις υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της αποτρίχωσης με κερί ή με λέιζερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμήσου ότι υπάρχουν επιλογές θεραπείας, αλλά τίποτα δεν παρέχει μόνιμη αποτρίχωση. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις τις θεραπείες ή να κάνεις σε συντήρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.