ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όσα πρέπει να ξέρετε για το τόνερ προσώπου: Τι κάνει και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Τα τονωτικά προσώπου προετοιμάζουν την επιδερμίδα για τις ενυδατικές κρέμες και τον ορό

Όσα πρέπει να ξέρετε για το τόνερ προσώπου: Τι κάνει και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Σίγουρα έχετε ακούσει ή δει στο Instagram κι εσείς πολλές beauty experts να κάνουν λόγο για τόνερ προσώπου και να τονίζουν πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή του κατά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Τι είναι, όμως, το τόνερ και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας;

«Τα τονωτικά προσώπου έχουν επιστρέψει χάρη στην ευρεία δημοτικότητα των κορεατικών σχημάτων περιποίησης 10 βημάτων», λέει δερματολόγος.

Και ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε να εδραιώσετε μια ρουτίνα περιποίησης δέκα βημάτων, το τονωτικό έχει και πάλι μερικά σημαντικά οφέλη για την επιδερμίδα σας, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τον τόνο του δέρματός σας.

Τι ακριβώς είναι το τονωτικό προσώπου

Το τονωτικό προσώπου είναι ουσιαστικά το ενδιάμεσο βήμα περιποίησης της επιδερμίδας. Προορίζεται να χρησιμοποιείται μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, αλλά πριν από την εφαρμογή του ορού ή της ενυδατικής σας κρέμας.

«Ιστορικά τα τονωτικά χρησιμοποιούνταν ως ένας τρόπος για να εξισορροπηθεί το pH του δέρματος μετά τη χρήση ενός αλκαλικού προϊόντος σαπουνιού για τον καθαρισμό», λέει δερματολόγος από την Ουάσινγκτον.

Τώρα, καθώς τα καθαριστικά μας τείνουν να είναι πιο ισορροπημένα σε pH και πιο ήπια, τα τονωτικά έχουν εξελιχθεί σε μια δική τους κατηγορία περιποίησης του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση ενός τόνερ;

Τα τονωτικά προσώπου προετοιμάζουν την επιδερμίδα για τις ενυδατικές κρέμες και τον ορό, ενώ παράλληλα απομακρύνουν την περίσσεια λιπαρότητας και την επίμονη βρωμιά ή το μακιγιάζ που έχει απομείνει στο πρόσωπό σας μετά το πλύσιμο.

Αλλά δεν αντικαθιστούν το πλύσιμο του προσώπου σας. Απλά σκεφτείτε τα τονωτικά προσώπου ως την έξτρα πίστωση και όχι ως τη συντόμευση της ρουτίνας περιποίησης του δέρματός σας.

Τα αναδιαμορφωμένα τόνερ του σήμερα χρησιμοποιούνται για να στοχεύσουν σε μια ποικίλη σειρά προβλημάτων του δέρματος -από την ακμή έως την ξηρότητα και τη γήρανση, ενώ όπως και οι προκάτοχοί τους, ορισμένα τονωτικά είναι σχεδιασμένα για λιπαρό δέρμα.

«Ένα τονωτικό με συνδυασμό γλυκολικού και σαλικυλικού οξέος μπορεί να κρατήσει το λιπαρό δέρμα ματ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας», λέει δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη.

Άλλα τονωτικά είναι για πιο ξηρούς τύπους δέρματος και περιέχουν ενυδατικά συστατικά.

«Ορισμένα νεότερα σκευάσματα είναι ακόμη και υβρίδια τόνερ- ορού με πιο ουσιαστική υφή τζελ ή λοσιόν».

Πώς χρησιμοποιείται το τόνερ

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τονωτικό μετά το πλύσιμο του προσώπου σας και πριν από τη χρήση ορού ή ενυδατικής κρέμας.

Απλά εμποτίστε ένα βαμβάκι με τη φόρμουλα της επιλογής σας και, στη συνέχεια, περάστε το σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το τόνερ πρωί και βράδυ. Αν όμως το δέρμα σας ξηραίνεται ή ερεθίζεται εύκολα, δοκιμάστε μία φορά την ημέρα ή κάθε δεύτερη ημέρα.

Να θυμάστε, όμως, ότι τα τονωτικά περιέχουν ισχυρά συστατικά.

Και για τις πιο στυπτικές φόρμουλες (σχεδιασμένες για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα), οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιείτε κάθε δύο ημέρες πριν το αυξήσετε σταδιακά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.