Αυτά είναι τα τέσσερα παιδικά αντικείμενα που μπαίνουν στο πλυντήριο ρούχων

Αυτά είναι τα τέσσερα παιδικά αντικείμενα που μπαίνουν στο πλυντήριο ρούχων

Μαζί με τα ρουχαλάκια, τα καλτσάκια και τα λερωμένα από λάσπη μπουφάν, το ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στο πλυντήριο και άλλα παιδικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα παιχνίδια;

Επειδή, οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν το δίλημμα… to wash or not to wash, φυσικά και πρέπει πρώτα να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στα ταμπελάκια με τις οδηγίες πλυσίματος, ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιο αντικείμενο μπορεί να μπει στο πλυντήριο ρούχων και σε ποια θερμοκρασία! Ωστόσο, πέρα από ορισμένες εξαιρέσεις, ο παρακάτω κατάλογος μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ασφαλής για τα περισσότερα παιδικά αντικείμενα!

Ρίξε μια ματιά για να μάθεις ποια από τα πράγματα των μικρών σου μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη!

Λούτρινα κουκλάκια

Τα λούτρινα ζωάκια αγκαλιάς, που τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά και συνήθως δεν μπορούν να αποχωριστούν ούτε και στον ύπνο τους τείνουν να συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια με την εκτεταμένη χρήση. Αν το καλοσκεφτείς, όμως, πρόκειται για υφασμάτινα κουκλάκια με γέμισμα που συνήθως είναι από υαλοβάμβακα. Γι’ αυτό και μπορείς να τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο και να τα πλύνεις σε ένα ελαφρύ ή για ευαίσθητα ρούχα πρόγραμμα!

Αθλητικά παπούτσια

Είτε είναι πάνινα, είτε sneakers, είτε τα κλασικά αθλητικά της γυμναστικής, η αλήθεια είναι μία: όλα βρομίζουν στο… δευτερόλεπτο και χρειάζονται τακτικό και εκτεταμένο καθάρισμα! Μπορούν, όμως, να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Αρχικά, βγάλε τα κορδόνια και τποθέτησέ τα σε μια μικρή τσάντα πλυντηρίου. Έπειτα, αν τα παπούτσια έχουν πολλή λάσπη και χώμα, ξέπλυνέ τα στο νιπτήρα και μετά τοποθέτησέ τα σε μια μεγάλη τσάντα πλυντηρίου ή σε μια παλιά μαξιλαροθήκη, φροντίζοντας όμως να την κλείσεις με ένα κομμάτι σπάγκο, ώστε να μην βγουν τα παπούτσια κατά τη διάρκεια του πλυσίματος! Για ακόμη καλύτερη απόδοση, βάλε και μερικές παλιές πετσέτες, ώστε να ισορροπήσουν τα πράγματα στον κάδο και να μην κάνουν θόρυβο

Σάκες και backpacks

Άλλη μία περίπτωση που συγκαταλέγεται στα πιο βρώμικα αντικείμενα που χρησιμοποιούν τα παιδιά! Από σκόνη, χώμα και λεκέδες από παγωτό έως αποφάγια και μουχλιασμένες ντομάτες που έπεσαν από το κολατσιό, η σχολική τσάντα ή εκείνη για τις δραστηριότητες μπορεί να είναι γεμάτη μικρόβια! Γύρισέ τη, λοιπόν, ανάποδα (το μέσα-έξω), τοποθέτησέ τη σε μια ειδική τσάντα πλυντηρίου ή σε μια μαξιλαροθήκη (για να μην μπερδευτούν τα λουριά) και πλύν’ την άφοβα!

Μικρά παιχνίδια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα LEGO και τα τουβλάκια είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών! Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει πως η χρήση τους είναι πολύ συχνή και επομένως ιδρώτας, βρωμιά και σκόνη συσσωρεύονται στις μικρές πτυχές και τις “δύσκολες” γωνίες τους! Βάλε, λοιπόν, όλα τα τουβλάκια σε μια τσάντα πλυντηρίου και ασφάλισέ τα μέσα, αφού λόγω του μεγέθους τους μπορούν να… ξεφύγουν, και πλύν’ τα με τα υπόλοιπα πράγματα στο πλυντήριο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.