ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα έξυπνο και πετυχημένο παιδί

Συμβουλές για να μεγαλώσετε ένα έξυπνο και πετυχημένο παιδί

Το να μεγαλώσεις ένα παιδί είναι ίσως ένα από τα πιο δύσκολα καθήκοντα που μπορεί να αναλάβει κανείς και, όσο προετοιμασμένος και εάν είναι, θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν θα ξέρει πως να ανταποκριθεί.

Αν και υπάρχουν βιβλία και σεμινάρια με συμβουλές για τους νέους γονείς, συχνά οι μέθοδοι ανατροφής που προτείνονται έρχονται σε αντίθεση η μία με την άλλη, γεγονός που προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση.

Παρόλα αυτά, ορισμένες εξειδικευμένες έρευνες πάνω σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν τα παιδιά μπορούν να παρέχουν μεγάλη βοήθεια, δίνοντας συμβουλές που ίσως φανούν χρήσιμες.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε έρευνα σειράς επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς και άλλα ακαδημαϊκά Ιδρύματα που στόχο έχει να καταδείξει πως ένα παιδί με ξεχωριστά χαρίσματα μπορεί να γίνει επιτυχημένο.

Η έρευνα ξεκίνησε το 1968 από τον καθηγητή Τζούλιαν Στάνλεϋ, ο οποίος είχε συναντήσει ένα 12χρονο παιδί-θαύμα με το όνομα Τζόζεφ Μπέιτς και εξελίχθηκε από άλλους επιστήμονες με το πέρασμα του χρόνου.

Η καθηγήτρια Camilla Benbow, η οποία συμμετείχε στο πείραμα, έδωσε έμφαση στα οκτώ πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για να δουν τα παιδιά τους να «ανθίζουν» πνευματικά:

Να τους προσφέρουν διαφορετικές εμπειρίες

Να στηρίζουν τα παιδιά σε συναισθηματικό αλλά και διανοητικό επίπεδο

Να φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις με τους δασκάλους και καθηγητές

Να προτρέπουν τα παιδιά τους να ξεκινήσουν ένα χόμπι με βάση τα ενδιαφέροντά τους

Να επιβραβεύουν την προσπάθεια και όχι τις ικανότητές τους

Να τα προτρέπουν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν ρίσκα όσον αφορά τη μόρφωσή τους

Να μην χρησιμοποιούν φράσεις όπως «χαρισματικός» ή «εξαιρετικά ευφυής» για να περιγράψουν τα παιδιά τους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να τεστάρουν τις ικανότητές τους

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.