Αυτές είναι οι 7 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά

Αυτές είναι οι 7 τροφές που πρέπει να καταναλώνουν τα παιδιά

Όπως είναι γνωστό, οι λέξεις δίαιτα και παιδιά δεν πάνε μαζί, όμως, με την προσθήκη περισσότερων superfoods, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τις φυτικές ίνες και τα υγιή λίπη που παίρνουν τα παιδιά από κάθε γεύμα ή σνακ.

Δείτε ποιες είναι οι 7 σούπερ τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το διατροφή των παιδιών και συμπεριλάβετε τις στο μενού της εβδομάδας.

Βατόμουρα
Γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα μούρα χαρίζουν επίσης τις απαραίτητες για τον παιδικό οργανισμό φυτικές ίνες. Αν τα μούρα δεν είναι της εποχής, δοκιμάστε το πλιγούρι βρώμης είτε σε σαλάτα είτε σε smoothies. Ιδανική πρόταση για σνακ ή απλό επιδόρπιο.

Ψάρι και θαλασσινά
Το ψάρι είναι πλούσια πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων που είναι ευεργετικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εάν το παιδί σας δεν τρελαίνεται για ψάρι δοκιμάστε τον φρέσκο σολομό ή τόνο που έχουν μαλακότερη και πιο ήπια γεύση. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή σε μια σαλάτα ζυμαρικών, αν το μικρό σας απολαμβάνει διάφορα πιάτα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις παναρισμένες κροκέτες ψαριού. Η τραγανή επικάλυψή τους είναι δελεαστική για τα παιδιά!

Λιναρόσπορος
Δοκιμάστε, να τους βάλετε λιναρόσπορο στα δημητριακά ή στο κτύπημα των γλυκισμάτων όπως στο σπιτικό κέικ. Αυτοί οι σπόροι είναι γεμάτο από ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου, όπως είπαμε. Μπορείτε να πασπαλίσετε τις σαλάτες λιναρόσπορο ή να to προσθέσετε στα smoothies.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Όλοι ξέρουμε για την σπουδαία διατροφική αξία των φυλλώδη λαχανικών. Είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, και φυλλικό οξύ. Αλλά πώς μπορείτε να πείσετε το μικρό σας να απολαύσει το σπανάκι, το λάχανο, το κατσαρό λάχανο και το μαρούλι; Η απάντηση είναι: Ξεκινήστε από μικρή ηλικία και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια! Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα μωρά που εισάγονται στα απλά λαχανικά νωρίς είναι πιο πιθανό να τρώνε ακόμη και άγνωστα λαχανικά αργότερα. Να είστε υπομονετικοί.

Ξηροί καρποί και φυστικοβούτυρο
Το φυστικοβούτυρο είναι φθηνό, εύπεπτο, αγαπημένο από εκατομμύρια παιδιά και μόλις δύο κουταλιές της σούπας περιέχουν σχεδόν το ήμισυ των αναγκών της πρωτεΐνης ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας. Νιώστε ελεύθεροι να προσφέρετε ξηρούς καρπούς όπως τα κάσιους και τα καρύδια.

Τρόφιμα ολικής αλέσεως
Από τα πιο παραδοσιακά, όπως το καστανό ρύζι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως μέχρι τα πιο εξωτικά όπως το κινόα, το φαγόπυρο και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι γεμάτο από ωφέλιμα βακτήρια, πρωτεΐνες και ασβέστιο – όλα τα καλά που χρειάζεται ένα παιδί για να είναι ο οργανισμός του υγιής. Προσέξτε μόνο μην αγοράζετε γιαούρτια με προσθήκη ζάχαρης ή πουρέ φρούτων. Είναι συχνά πιο ακριβά και φορτωμένα με ζάχαρη και δεν θα βοηθήσετε με αυτόν τον τρόπο το παιδί σας να εκτιμήσει την αγνή γεύση του γιαουρτιού. Στο σπίτι μπορείτε μόνοι σας να προσθέσετε λίγη καστανή ζάχαρη, μέλι ή σπιτική μαρμελάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.