ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες: Για… τεχνικούς λόγους δεν παίρνουν το επίδομα μητρότητας

Εξαιτίας προβλήματος στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αναφέρει η ΔΥΠΑ

Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες: Για… τεχνικούς λόγους δεν παίρνουν το επίδομα μητρότητας

Aπλήρωτες παραμένουν οι αυτοαπασχολούμενες μητέρες που δικαιούνται για πρώτη φορά την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, ύψους 830 ευρώ εξαιτίας του προβλήματος στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Δηλαδή ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται κανονικά, δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής τους με αποτέλεσμα η ΔΥΠΑ να δέχεται «βροχή» διαμαρτυριών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ το πρόβλημα αφορά και τις γονικές άδειες.

Η διοίκηση της ΔΥΠΑ έχει εντοπίσει το πρόβλημα, το οποίο επικεντρώνεται στις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών και ειδικά στον υπολογισμό τους. Ήδη έχει ενημερωθεί η ανάδοχος εταιρία και εκφράζεται η εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ομοσπονδία εργαζομένων κάνει λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων» και τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.