ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν οι στοργικοί μπαμπάδες για τα παιδιά τους: Πώς δείχνουν την αγάπη τους

Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να εκδηλώνουν τα συναισθήματα αγάπης...

Αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν οι στοργικοί μπαμπάδες για τα παιδιά τους: Πώς δείχνουν την αγάπη τους

Ακόμα κι αν έχουν μοιραστεί ρόλοι και αρμοδιότητες, τα παιδιά θέλουν όχι μόνο η μαμά αλλά και ο μπαμπάς να είναι στοργικός. Και κυρίως να το δείχνει.

Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να σέβονται, να φροντίζουν και να αγαπούν τη μητέρα των παιδιών τους. Να εκδηλώνουν τα συναισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό της μιλώντας πάντα με σεβασμό.

Αγαπούν τη μητέρα των παιδιών τους

Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από το να γνωρίζουν τα παιδιά ότι τα αγαπούν ό,τι κι αν γίνει. Η άνευ όρων αγάπη δεν ενθαρρύνει το λάθος συμπεριφοράς ενός παιδιού. Στην πραγματικότητα, αισθάνονται ασφαλή όταν ξέρουν ότι ο πατέρας τους θα είναι δίπλα τους ακόμα και στα μεγαλύτερα λάθη τους.

Είναι ο μπαμπάς τους κι όχι ο κολλητός τους

Τα παιδιά δεν θέλουν άλλον έναν φίλο. θέλουν τον μπαμπά τους. Θέλουν κάποιον που παίρνει δύσκολες αποφάσεις, που μπορούν να βασιστούν και να εμπιστευτούν.

Είναι παρόντες

Ο “ποιοτικός χρόνος” είναι πολύ καλός αλλά δεν είναι πάντα αρκετός. Είναι σημαντικό οι μπαμπάδες να μπορούν να αφιερώνουν λίγο χρόνο καθημερινά για τα παιδιά τους.


Εξασφαλίζουν τα απαραίτητα

Η παροχή υλικών αγαθών μπορεί να είναι δύσκολη όταν χάνονται θέσεις εργασίας και έρχονται δύσκολες στιγμές. Ωστόσο, οι μπαμπάδες καλούνται να διασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα παιδιά τους και κυρίως να προσφέρουν αγάπη, στοργή και σταθερότητα.

Τηρούν τα όρια

Τα παιδιά εκτιμούν την ισορροπία, την υπευθυνότητα και τα όρια ακόμα κι αν αντιδρούν στην τήρησή τους. Η συνέπεια και ο καθορισμός των ορίων είναι απαραίτητα για κάθε υγιές παιδί και οι μπαμπάδες καλούνται να τα τηρούν.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη

Οι στοργικοί μπαμπάδες φροντίζουν τα παιδιά τους να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους, να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και να προχωρούν στη ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.