ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι συμβουλές των ψυχολόγων του Χάρβαρντ για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γονείς

Οι συμβουλές των ψυχολόγων του Χάρβαρντ για να μεγαλώσουμε σωστά τα παιδιά μας

Το μεγάλωμα και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τους γονείς, που αναζητούν τρόπους ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή ανατροφή.

Τώρα, ψυχολόγοι του Χάρβαρντ τονίζουν ότι το σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους, καθώς αυτό βοηθά στη συναισθηματική και νοητική τους ανάπτυξη.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι έχει μεγάλη σημασία το να δείχνουμε στα παιδιά το ενδιαφέρον μας με λόγια και πράξεις, εμπνέοντάς τους με αυτόν τον τρόπο εμπιστοσύνη, αλλά και το να τους δίνουμε ευκαιρίες να επιλύουν προβλήματα χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο αποτέλεσμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ψυχολόγοι του Χάρβαρντ εφιστούν επίσης την προσοχή των γονιών στο γεγονός ότι πρέπει να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στα παιδιά για ό,τι αυτά προσφέρουν, αλλά και στο να δίνουν στα παιδιά ευκαιρίες να ανακαλύψουν τον κόσμο εκτός οικογενείας, διδάσκοντάς τους με αυτόν τον τρόπο τη διαφορετικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.