ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Viral έγινε το #CoolAunt: Γυναίκες θέλουν να είναι «κουλ θείες» και όχι να κάνουν τα δικά τους παιδιά (βίντεο)

Η «cool aunt» είναι μια διασκεδαστική γυναίκα με γνώμονα την καριέρα της που κάνει μια glamorous ζωή

Viral έγινε το #CoolAunt: Γυναίκες θέλουν να είναι «κουλ θείες» και όχι να κάνουν τα δικά τους παιδιά (βίντεο)

Για πολλές γυναίκες η προοπτική δημιουργίας οικογένειας «βαλτώνει» εν μέσω εργασιακής ανασφάλειας και επικείμενων αυξημένων ευθυνών.

Το hashtag #CoolAunt στο TikTok μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 144 εκατομμύρια views, μαζί με τα σχετικά #RichAunt και #RichAuntie.

«Μάλλον δεν θα γίνω ποτέ μαμά. Όμως, ξέρεις τι θα γίνω…», γράφει ένα βίντεο της @peytondstyles. «Η κουλ, ανύπαντρη, πλούσια θεία που δεν δείχνει ούτε μέρα πάνω από 20 και έχει δεύτερο σπίτι στην Ιταλία».

https://www.tiktok.com/@peytondkleinn/video/6959346512891530501?is_from_webapp=1&sender_device=pc

@kelseywilliams60

Holidays are coming up so we getting ready for this famous question #aunt #auntielife #boyaunt #fy #fyp #foryou #foryourpage #love #toocute #single

♬ original sound – teelachapdelaine

Η περσόνα της «cool aunt» είναι μια γοητευτική, διασκεδαστική γυναίκα, με γνώμονα την καριέρα της, που κάνει μια glamorous ζωή και έρχεται στις οικογενειακές εκδηλώσεις με εκπληκτικές ιστορίες από τα ταξίδια της. Αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να μιλήσει με την ανιψιά ή τον ανιψιό της για τα αδέρφια της— δηλαδή τη μαμά ή τον μπαμπά.

Τα σχετικά βίντεο σκετς στα social media παρουσιάζουν γυναίκες σε υποθετικές καταστάσεις με τα ανίψια τους, όπως να τους δίνουν χρήματα ενώ οι γονείς τους είπαν «όχι», να τα πηγαίνουν για ψώνια, να τους μαθαίνουν τη λέξη «τεκίλα», να τα παίρνουν από ένα πάρτι και να τους αφηγούνται τις υποτιθέμενες περιπετειώδεις ιστορίες τους — δείχνοντας ταυτόχρονα ζάπλουτες.

Το νέο trend συμπίπτει χρονικά με μια κατακόρυφη πτώση του ποσοστού γεννήσεων στις ΗΠΑ, η οποία μειώθηκε σχεδόν κατά 20% από το 2007 έως το 2020 σε γυναίκες ηλικίας 15 και 44 ετών, πολλές από τις οποίες πήραν την απόφαση να παραιτηθούν από την τεκνοποίηση.

Έρευνα του Match.com διαπίστωσε πέρυσι πτώση 19% στους single κάτω των 40 ετών που είπαν ότι είναι σημαντικό να έχεις έναν σύντροφο που θέλει να κάνει παιδιά, σε σύγκριση με το 2017.

Το μειωμένο ενδιαφέρον για απόκτηση παιδιών ήταν «πιο έντονο στις γυναίκες, με μόνο το 56% να λέει ότι είναι σημαντικό να βρεις έναν σύντροφο που θέλει παιδιά, ενώ το 68% των ανδρών λέει ότι θέλει έναν σύντροφο που επιθυμεί παιδιά», σύμφωνα με την έρευνα.

Οι γυναίκες αναφέρουν γενικά ως λόγους να αναβάλουν ή να αποφασίσουν να μην γίνουν μητέρες, το αυξημένο κόστος ανατροφής παιδιών, τις σωματικές και ψυχικές επιβαρύνσεις της μητρότητας, τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αλλά και τις περισσότερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Την ίδια στιγμή πολλές γυναίκες δεν διστάζουν πλέον να παραδεχθούν ελεύθερα ότι η ανατροφή παιδιών απλώς δεν είναι για εκείνες.

@tatieonna

#ColorCustomizer #ThisorThatSBLV #fyp #foryoupageofficiall #foryoupage #coolaunt

♬ original sound – Jennie Dimova

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.