Περιποίηση προσώπου: Δείτε τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν το πλένετε με κρύο νερό

Ποια τα οφέλη του για την επιδερμίδα

Περιποίηση προσώπου: Δείτε τι συμβαίνει στο δέρμα σας όταν το πλένετε με κρύο νερό

Όπως ήδη είναι γνωστό, ο καθαρισμός του δέρματός σας βοηθά να διασφαλίσετε ότι οι ακαθαρσίες όπως η βρωμιά, η ρύπανση και τυχόν βακτήρια απομακρύνονται από αυτό, αφήνοντας την επιδερμίδα σας καθαρή και ανανεωμένη.

Μια διαδικασία που αποτελεί το Α και το Ω για την φροντίδα του δέρματός σας. Όμως, συχνά, δημιουργείται σύγχυση σχετικά με το πώς πρέπει να καθαρίζετε το δέρμα σας, από τα σωστά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε μέχρι τη σωστή θερμοκρασία νερού για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το αν το κρύο νερό μπορεί πραγματικά να ωφελήσει το δέρμα σας και τι πραγματικά συμβαίνει όταν πλένετε το πρόσωπό σας με αυτό.

Τι πραγματικά συμβαίνει στο δέρμα σας όταν πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό

Όταν πρόκειται για το πλύσιμο του προσώπου σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύο -ή χλιαρό- νερό και όχι ζεστό.

Ενώ υπάρχουν λίγες μελέτες που δείχνουν τον επιστημονικό αντίκτυπο της χρήσης κρύου νερού για τον καθαρισμό του προσώπου σας, υπήρξαν πολλά ανέκδοτα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτήν την τάση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με το Healthline, το κρύο νερό ταξινομείται ως νερό που έχει θερμοκρασία νερού κάτω από 21 βαθμούς Κελσίου.

Ποια είναι τα οφέλη από το πλύσιμο του προσώπου σας με κρύο νερό;

Ο καθαρισμός του προσώπου σας με κρύο νερό έχει μια σειρά θετικών επιπτώσεων στο δέρμα. Για παράδειγμα, το πλύσιμο με κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης ακμής.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό νερό απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το δέρμα, κάτι που στη συνέχεια ενεργοποιεί το δέρμα να παράγει περισσότερα έλαια, προκαλώντας, έτσι, την έναρξη ή την επιδείνωση της υπερπαραγωγής λαδιού -ενώ το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων λιπαρότητας του δέρματος.

Επιπλέον, ενώ το ζεστό νερό ανοίγει τους πόρους, το κρύο νερό τους κλείνει, σημειώνει το Healthline. Το κλείσιμο των πόρων εμποδίζει τη βρωμιά και τα βακτήρια να εισέλθουν σε αυτό, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των σπυριών.

Για τη διαχείριση δερματικών παθήσεων όπως η ροδόχρου ακμή, το κρύο νερό μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό.

Το πιο ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται πιο κόκκινο.

Ακόμη, το κρύο νερό βοηθά στη μείωση του πρηξίματος του προσώπου λόγω του ότι το κρύο νερό περιορίζει τη ροή του αίματος κάτω από το δέρμα.

Αυξάνει, επίσης, την ενυδάτωση καθώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του, αλλά και να μειώσει την παραγωγή σμήγματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το κρύο νερό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την καταπολέμηση του οιδήματος και της φλεγμονής, καθώς και να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού ρυτίδων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.