ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς να την χρησιμοποιήσεις σωστά τη ρετινόλη για να κάνεις τέλειο δέρμα

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Πώς να την χρησιμοποιήσεις σωστά τη ρετινόλη για να κάνεις τέλειο δέρμα

Ένα από τα πιο δημοφιλή δραστικά συστατικά στο skincare, είναι η ρετινόλη.

Η ρετινόλη, αποτελεί ένα συστατικό που βρίσκουμε σε πάρα πολλά προϊόντα τα τελευταία χρόνια. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα συστατικό που σχετίζεται με την αντιγήρανση. Όταν η συζήτηση περιλαμβάνει την αντιγήρανση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον για πολλές γυναίκες.

Η ρετινόλη, όπως έχουμε ξαναπεί (δες κι εδώ), είναι το πιο γνωστό παράγωγο της βιταμίνης Α. Βοηθά με την αντιοξειδωτική της δράση, στην αναζωογόνηση και τη λάμψη της επιδερμίδας. Η ρετινόλη, έχει τους δικούς της κανόνες χρήσης, σύμφωνα με τους ειδικούς. Πρέπει να την χρησιμοποιήσεις σωστά για να πετύχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

ΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΧΡΉΣΗ ΤΗΣ ΡΕΤΙΝΌΛΗΣ:

Πρόκειται για ένα συστατικό που η χρήση του συνίσταται για το βράδυ. Δηλαδή, τα προϊόντα με ρετινόλη είναι καλύτερο να την χρησιμοποιείς στην βραδινή ρουτίνα ομορφιάς. Επιπλέον, μετά την χρήση της, το πρωί, πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό. Έτσι, αποφεύγεις τη φωτογήρανση και τα σημάδια που προκαλεί ο ήλιος.

Το συστατικό, είναι πολύ δραστικό και ίσως δεν είναι ιδανικό για όλες τις επιδερμίδες. Αν θέλεις να ξεκινήσεις να την χρησιμοποιείς πρέπει να το κάνεις σιγά σιγά και σε χαμηλή συγκέντρωση, όπως είναι για παράδειγμα το 0,2%. Ξεκίνα με μία με δύο φορές την εβδομάδα, και δες αν θα υπάρξουν ερεθισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, καλό είναι να προσέξεις τον συνδυασμό με άλλα δραστικά συστατικά. Καλύτερα να την εφαρμόσεις μόνη της, ή με τη νιασιναμίδη ή το υαλουρονικό οξύ. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεις να την συνδυάσεις με τα AHA και τα BHA. Οι συνδυασμοί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και ερυθρότητα στην επιδερμίδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.