Πως θα φτιάξετε μόνες σας μάσκες προσώπου με γιαούρτι – Ιδανικές για το καλοκαίρι

Το γιαούρτι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος

Πως θα φτιάξετε μόνες σας μάσκες προσώπου με γιαούρτι – Ιδανικές για το καλοκαίρι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, ασβέστιο και φώσφορο. Η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας και εξίσου ευεργετικό θεωρείται για την επιδερμίδα μας.

 Τα οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα

Το γιαούρτι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος ενώ τα συστατικά που περιέχει θρέφουν το δέρμα και καθυστερούν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Επίσης, το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τις δερματικές φλεγμονές και να καταπραΰνει κοκκινίλες που εμφανίζονται λόγω ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων. Τέλος, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους των επιδερμίδων, τις πιο ξηρές επιδερμίδες στις οποίες προσφέρει ενυδάτωση αλλά και τις λιπαρές λόγω της ήπιας στυπτικής του δράσης.

Μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το γιαούρτι είναι ένα προϊόν που εάν δεν έχετε ήδη στο ψυγείο σας, μπορείτε να το προμηθευτείτε πολύ εύκολα από κάθε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων.

Με το γιαούρτι και μερικά ακόμα αγνά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μάσκες προσώπου που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδας σας και θα την κάνουν πιο λαμπερή από ποτέ.

Ξεκινάτε με ένα μπολ γιαούρτι -το οποίο είναι προτιμότερο να είναι πλήρες έτσι ώστε να εκμεταλλευτείτε τα θρεπτικά λιπίδια που περιέχει- και προσθέστε τα ανάλογα έξτρα συστατικά.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό:

Πρόσθεσε αβοκάντο και ελαιόλαδο

Τα λιπαρά οξέα σε αυτό το δίδυμο των συστατικών διατηρεί τη φυσική υγρασία περισσότερη ώρα και χαρίζει απαλή αίσθηση.

Αφαιρέσετε με ένα μαχαίρι τη σάρκα από μισό, ώριμο αβοκάντο και πολτοποιήστε το. Ανακάτεψέ το μέσα στο γιαούρτι ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αν το δέρμα σας είναι θαμπό:

Προσθέστε λεμόνι, μέλι και κανέλα

Τρία φυσικά συστατικά που έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, να βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία των αγγείων και να χαρίζουν άμεση λάμψη.

Αναμείξτε μέσα στο γιαούρτι μία κουταλιά της σούπας από τα δυο πρώτα υλικά (χυμός λεμονιού και μέλι) και πασπαλίστε το μείγμα με μια πρέζα κανέλας σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλώστε προσεκτικά στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τοποθετήστε πάνω στο πρόσωπό σας μια ζεστή, μαλακή πετσέτα για 15 λεπτά. Πιθανώς να νιώσετε μια ελαφριά φαγούρα, αλλά μην ανησυχήσετε: είναι η κανέλα και τα οξέα του λεμονιού, τα οποία φέρνουν πλούσιο σε οξυγόνο αίμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας -και αυτό είναι το ζητούμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.