Σεξ το πρωί: Πέντε επιστημονικά οφέλη για τον οργανισμό

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις το πρωί

Σεξ το πρωί: Πέντε επιστημονικά οφέλη για τον οργανισμό

Σύμφωνα με έρευνες η σεξουαλική επαφή κατά τις πρωινές ώρες δεν προσφέρει μόνο απόλαυση αλλά έχει και πολλά οφέλη για τον οργανισμό και την διάθεση σου.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία και στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα που διατηρούν σταθερή σχέση, αποκάλυψε ποια είναι η καλύτερη ημέρα, αλλά και ώρα για να κάνεις σεξ.

Διάβασε τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις με το «καλημέρα»

Είναι ενισχυτικό διάθεσης

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σεξ βοηθά στην απελευθέρωση ορμονών της ευτυχίας που ανεβάζουν τη διάθεσή σας αμέσως. Σε κάνει να νιώθεις ψυχικά ελαφρύ και σε ηρεμεί. «Η απελευθέρωση ορμονών χαράς όπως η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη το πρωί μπορεί να κάνει τον καθένα να αισθάνεται πιο χαλαρός, συγκεντρωμένος και ευδιάθετος όλη την ημέρα», εξηγεί η Dr Sudeshna Ray, γυναικολόγος, σύμβουλος μαιευτικής και γυναικολογίας στο Jaslok Hospital & Research Center.

Έχει σίγουρη διάρκεια

Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες κατά τις πρωινές ώρες μπορούν να «αντέξουν» περισσότερο, κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Και αυτό, για τις γυναίκες, μόνο καλό μπορεί να είναι.

Δίνει λάμψη

Το σεξ το πρωί είναι το «μυστικό» για να δείχνεις νεότερος/νεότερη. Αυτό ισχύει λόγω της ωκυτοκίνης και των ενδορφινών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια της πράξης. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα φαίνονται πιο νέοι από εκείνους που κάνουν λιγότερο.

Λειτουργεί ως πρωινή προπόνηση

Το πρωινό σεξ λειτουργεί συχνά ως πρωινή προπόνηση μέτριας έντασης. Καίει τις θερμίδες και βοηθά να ξεκινήσει η μέρα με μια δόση θετικών ενεργειακών ορμονών. Επίσης, συμβάλει στο τέντωμα και στη χαλάρωση των μυών.

Βοηθάει το ανοσοποιητικό και τον εγκέφαλο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έρευνα του 2015 έδειξε ότι το πρωινό σεξ μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό πυροδοτώντας τις φυσικές άμυνες του σώματος ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και άλλα μικρόβια. Το ίδιο ισχύει και για τις ορμόνες, μαζί με τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.