ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Για ποιο λόγο οι γυναίκες χάνουν ευκολότερα την ερωτική διάθεση για τον σύντροφό τους;

Για ποιο λόγο οι γυναίκες χάνουν ευκολότερα την ερωτική διάθεση για τον σύντροφό τους;

H ερωτική διάθεση στο ζευγάρι είναι το μείζον θέμα για να διατηρηθεί υγιής μια σχέση. Τι συμβαίνει όμως όταν η ερωτική διάθεση της γυναίκας έχει χαθεί; Μια επιστημονική έρευνα του 2015 που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One και αναδημοσιεύτηκε στο iatropedia, αναφέρεται ακριβώς στο τι είναι εκείνο που κάνει τις γυναίκες να χάσουν τη διάθεσή τους για σεξ.

Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας αναφέρει ότι οι γυναίκες χάνουν ευκολότερα τη διάθεσή τους για να κάνουν έρωτα την ώρα της επαφές ενώ είναι και πιο δύσκολο να διεγερθούν.

Σύμφωνα με τη μελέτη ενδεχομένως οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.

Εξετάστηκαν οι περιπτώσει 76 γυναικών ηλικίας 18-42 ετών, οι οποίες χωρίστηκαν σε 4 γκρουπ:

Στο 1ο τους έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία
Στο 2ο οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
Στο 3ο οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο ΠΡΙΝ παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία, και
Στο 4ο γκρουπ, όπου παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
Οι επιστήμονες μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία ΑΦΟΤΟΥ είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που θα αισθανθεί η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.