ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Aυτά είναι τα πράγματα που δεν γνώριζες για τις ερωτικές σχέσεις

Aυτά είναι τα πράγματα που δεν γνώριζες για τις ερωτικές σχέσεις

Μελέτες αλλάζουν τα πράγματα που είχαμε ως σήμερα στο μυαλό μας για τις ερωτικές μας σχέσεις.

Φιλί

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκάλυψε ότι το πρώτο φιλί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της καταλληλότητας ενός δυνητικού συντρόφου.

Κατά κανόνα, τα φιλιά θεωρούνται πολύ σημαντικά όταν πρόκειται για μακροχρόνιες σχέσεις (ειδικά για τις γυναίκες).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αρχική υπόθεση που δηλώνει ότι η κύρια λειτουργία του φιλιού είναι η αύξηση των επιπέδων διέγερσης είναι στην πραγματικότητα λανθασμένη.

Παρόμοια χαρακτηριστικά προσώπου.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έχουν μελετήσει τη σύγκλιση στη φυσική εμφάνιση των συζύγων.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μετά από 25 χρόνια μαζί, υπάρχει μια αύξηση στην ομοιότητα. Επιπλέον, μια αύξηση της ομοιότητας συνδέθηκε με μεγαλύτερη οικογενειακή ευτυχία.

Μεταξύ των εξηγήσεων αυτού του φαινομένου, μια θεωρία υποθέτει ότι οι συναισθηματικές διαδικασίες παράγουν αγγειακές αλλαγές που ρυθμίζονται από τοyς μύες του προσώπου.

Ρομαντικές ταινίες

Μια νέα μελέτη διάρκειας 3 ετών έδειξε ότι ο κίνδυνος διαζυγίου μειώνεται εάν οι σύζυγοι παρακολουθούν ρομαντικές ταινίες και τις συζητούν.

Αφού παρακολουθήσουν αυτές τις ταινίες, και οι δύο σύντροφοι έχουν καλύτερη κατανόηση του τι κάνουν σωστά και λάθος ενώ αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Έτσι, υπάρχουν λιγότερες συγκρούσεις και παρεξηγήσεις.

Η φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου μειώνει τον πόνο

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το να βλέπεις μόνο μια φωτογραφία του αγαπημένου σου μπορεί να μειώσει τον πόνο.

Κρατώντας ή αγγίζοντας το χέρι ενός αγαπημένου προσώπου βοηθά με τον ίδιο τρόπο. Η μελέτη περιελάμβανε γυναίκες που είχαν καλές σχέσεις με τους φίλους τους για τουλάχιστον 6 μήνες.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, ανέφεραν τα επίπεδα πόνου τους κοιτάζοντας φωτογραφίες από τους φίλους τους, τους ξένους και μια καρέκλα.

Οι φωτογραφίες των συντρόφων βοήθησαν πραγματικά τις γυναίκες να αντέξουν τον πόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συχνά πιστεύουμε ότι η κοινωνική υποστήριξη πρέπει να εκφράζεται με μια δράση ή με τη βοήθεια λέξεων. Αλλά το πείραμα αποδεικνύει ότι ακόμη και μια εικόνα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.