ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αν τις ακούσεις φύγε μακριά: Έξι φράσεις που λένε πάντα όσοι απιστούν

Έτσι προδίδουν την απιστία τους...

Αν τις ακούσεις φύγε μακριά: Έξι φράσεις που λένε πάντα όσοι απιστούν

Πολλοί ειδικοί σχέσεων θα συμφωνήσουν ότι όταν πρόκειται για απιστία, το πρώτο βήμα προς τη θεραπεία πηγάζει από την αναγνώριση και την ευθύνη από το ένοχο μέρος. Αυτό είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει. Πάντως το σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι ενεργοποιούν παρόμοιους μηχανισμούς άμυνας όταν έχουν απιστήσει.

Για να ανακαλύψουμε τα πιο συνηθισμένα πράγματα που λένε όσοι απιστούν όταν αμφισβητείται η ειλικρίνειά τους, μια ψυχοθεραπεύτρια έδωσε κάποια μικρά στοιχεία που θα βοηθήσουν…

«ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΩ ΜΈΧΡΙ ΑΡΓΆ/ΝΑ ΔΟΥΛΕΎΩ ΕΚΤΌΣ ΠΌΛΗΣ»

Αυτή είναι μια από τις πιο προφανείς κόκκινες σημαίες για τους συντρόφους που υποπτεύονται την απιστία, σύμφωνα με τον ψυχοθεραπεύτρια που αναφέρει αυτή τη δήλωση ως μια δήλωση που χρησιμοποιείται συνήθως για να λογοδοτήσει και να δικαιολογήσει τον χαμένο χρόνο. «Οι δικαιολογίες που δίνονται για το χρόνο μακριά πρέπει να είναι πιστευτές και κάτι που είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς», λέει.

«ΕΊΝΑΙ ΑΠΛΏΣ ΦΊΛΗ»

«Το να δηλώνεις μια σχέση ως πλατωνική φιλία είναι ένας τρόπος να βρίσκεις μια δικαιολογία για να περνάς χρόνο με ένα άτομο και να κρατάς την επικοινωνία χωρίς να κρύβεσαι», λέει η ψυχοθεραπεύτρια.

«ΕΊΣΑΙ ΤΡΕΛΉ»

Ενώ αυτού του είδους η απάντηση σε έναν σύντροφο που ερωτάται για την απιστία του είναι επιθετική και προσβλητική η ψυχοθεραπεύτρια.σημειώνει ότι αυτή η δήλωση είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένη στην περίπτωση άπιστων συντρόφων. Το φταίξιμο είναι δικό σου, εσύ παρανοείς.

«ΕΊΣΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΉ»

Οι άπιστοι θα προσπαθήσουν να μειώσουν τα συναισθήματά σας. Η ψυχοθεραπεύτρια. εξηγεί, «Ένας άπιστος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι βλάπτετε τη σχέση ή βλάπτετε προσωπικά τον σύντροφό σας αναζητώντας απαντήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος». Ο τελικός στόχος; «Να σε κάνει να νιώσεις τόσο άσχημα που να σταματήσεις να ρωτάς».

«ΔΕ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ, ΕΣΎ ΕΊΣΑΙ ΖΗΛΙΆΡΑ»

Ναι. Ακριβώς αυτό που θέλει να ακούσει κάθε ύποπτος σύντροφος, σωστά; Αυτή η άκρως προσβλητική ανταπόκριση, εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια., είναι απλώς μια περαιτέρω προσπάθεια «φωτισμού αερίου» να μετατοπιστεί η ευθύνη. «Το να σας κατηγορούμε για τυχόν ανασφάλειες που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ένας τρόπος να σας κάνει να αμφιβάλλετε για τις ανησυχίες και το ένστικτό σας, εκτρέποντας τις εξωτερικές σχέσεις τους (του συντρόφου σας).

Αν εν τέλει το παραδεχτούν…

«ΔΕΝ ΣΉΜΑΙΝΕ ΤΊΠΟΤΑ»

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια., όσοι απιστούν χρησιμοποιούν συχνά αυτόν τον ισχυρισμό ως τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά των πράξεών τους. «Μπορεί να είναι μια προσπάθεια να δείξουμε σε έναν σύντροφο ότι δεν υπήρχε συναίσθημα ή δέσμευση που συνδέεται με τη δράση», λέει.

Αυτές οι δηλώσεις, εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια., εκφράζονται πιο συχνά από εκείνους που έχουν εμπλακεί σε μια βραχύβια περίοδο απιστίας, «όπως μια βραδιά ή μια σύντομη σχέση που τελείωσε, παρά μια συνεχιζόμενη συναισθηματική σχέση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.