ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτά είναι τα τρία κύρια πράγματα για να γίνετε καλύτερος εραστής

Κτίσιμο αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Αυτά είναι τα τρία κύρια πράγματα για να γίνετε καλύτερος εραστής

Στην πραγματικότητα κανείς δεν είναι δυνατόν να είναι κακός στο κρεβάτι. Τούτου λεχθέντος, είναι πιο πιθανό οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες να χρειάζονται αναβάθμιση ή να πρέπει να δώσετε μια παραπάνω ώθηση στη σεξουαλική σας ζωή. 

Αυτά που θα διαβάσετε στη συνέχεια του άρθρου μπορούν να σας βοηθήσουν και στα δύο μέτωπα.

Είτε απέχετε για λίγο διάστημα από το παιχνίδι των σχέσεων, είτε έχετε ένα ραντεβού με μια νέα γυναίκα και ανησυχείτε για το αν θα πετύχει θα πρέπει όπως είπαμε και στην εισαγωγή να θυμάστε πως κανένας μα κανένας άνθρωπος δεν είναι κακός εραστής. Μπορεί ωστόσο ένας άνδρας να έχει περιόδους αυξημένης αυτοπεποίθησης ή μειωμένης κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. Στην πραγματικότητα όλοι χρειαζόμαστε μια ώθηση και κάποιες μικρές συμβουλές, αλλά να θυμάστε πως το παιχνίδι του έρωτα πηγάζει από την ίδια τη φύση και λειτουργεί μια χαρά.

Ωστόσο, εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές τις οποίες είναι καλό να διαβάσετε.

Ακούστε τα λεκτικά και μη λεκτικά σημάδια του συντρόφου σας

Αν αγνοείς εντελώς τις προσπάθειες του συντρόφου σου να επικοινωνήσει μαζί σου και τον κάνεις ό,τι θέλεις, είσαι κακός εραστής. Συντονιστείτε σε αυτό που λέει ο σύντροφός σας με τα λόγια, το στόμα, τα χέρια και το σώμα του. Η σύντροφός σου σε τραβά πιο κοντά σου ή σε απομακρύνει από δίπλα της; Μετακινεί τους γοφούς της μακριά από εσένα ή προς τα εσένα;

Αυτά τα σημάδια μπορούν να σας δώσουν μια εικόνα για το τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει χωρίς καν να ανοίξει το στόμα της. Να θυμάστε πως η ερωτική πράξη στην πραγματικότητα δεν είναι ταινία πορνό. Κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά. Άλλος είναι πιο συναισθηματικός και τρυφερός και άλλος πιο πρόστυχος και τολμηρός. Μέχρι όμως να βρείτε τους ρυθμούς σας και τα κοινά σας «θέλω» φερθείτε πολιτισμένα, με ευγένεια και σεβασμό.

Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία

Μην ντρέπεστε να μιλάτε και να ζητάτε αυτό που θέλετε τόσο στο κρεβάτι όσο και στη ζωή. Επίσης, ακούστε τις προτιμήσεις και τις ανάγκες της συντρόφου σας καθώς στην αρχή μέχρι να βρείτε έναν κοινό κώδικα πρέπει να ξέρετε τις επιθυμίες και τις κόκκινες γραμμές που θέτει ο καθένας για τη σεξουαλική του ζωή.

Δεν είστε μόνο εσείς στο παιχνίδι αλλά και ένας ακόμη άνθρωπος

Ο κάθε ένας έχει τους δικούς του ρυθμούς και τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρώσει. Όμως επειδή το σεξ είναι παιχνίδι για δύο καλό είναι να ικανοποιούμε και τον σύντροφό μας. Επίσης, αν θέλουμε να εντάξουμε ερωτικά βοηθήματα, ταινίες κ.λ.π., καλό θα ήταν να έχουμε εξαρχής συνεννοηθεί προκειμένου να μην έρθει κανείς σε δύσκολη θέση. Η ερωτική ατμόσφαιρα μπορεί να χαλάσει πάρα πολύ εύκολα είτε γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε προφυλακτικό, είτε γιατί δεν λάβαμε στα υπόψη τις ανάγκες του συντρόφου μας.

Σε γενικές γραμμές η επιτυχής σεξουαλική ζωή καταλήγει σε τρία κύρια πράγματα:

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι το «κλειδί» για να ζητάς αυτό που θέλεις στο κρεβάτι και να πειραματίζεσαι προκειμένου να περάσεις καλά. Αν δεν είσαι συμφιλιωμένος με την εικόνα σου, δεν εκτιμάς τον εαυτό σου και δεν τον αγαπάς είναι προφανές πως δεν μπορείς να έχεις μια καλή ερωτική ζωή.

Κτίσιμο αμοιβαίας εμπιστοσύνης

Πριν από το σεξ, μιλήστε για:

  • πώς χαρακτηρίζεται το σεξ για εσάς
  • την κατάσταση της σεξουαλικής σας υγείας
  • ποιες μεθόδους προστασίας ή πρόληψης εγκυμοσύνης θέλετε να χρησιμοποιήσετε
  • τι σημαίνει ή τι θα σημαίνει για εσάς το σεξ τη συγκεκριμένη περίοδο με τον συγκεκριμένο σύντροφο

Κατά τη διάρκεια του σεξ, μιλήστε για:

  • πώς αισθάνεται σωματικά
  • τι αισθάνεστε συναισθηματικά ή πνευματικά
  • τι χρειάζεστε για να αισθάνεστε ασφαλείς
  • εάν θέλετε να τερματιστεί η ερωτική πράξη προ της ολοκλήρωσης

Μετά το σεξ, μιλήστε για:

  • πώς νιώθετε συναισθηματικά και σωματικά
  • αν είναι κάτι που θέλετε να κάνετε ξανά
  • τι χρειάζεστε μετά την ερωτική πράξη (νερό, φαγητό, κουβέρτες κ.λπ.)

Δείξτε ενθουσιασμό

Μερικοί τρόποι για να εκφράσετε τον ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι οι εξής:

  • Πείτε τι σας αρέσει και τι αισθάνεστε κατά την ώρα της πράξης
  • Επαινέστε για κάτι που σας ικανοποίησε
  • Δείξτε έμπρακτα ότι περνάτε καλά χωρίς ψέματα και θεατρινισμούς
  • Ακόμη και αν κάτι πάει στραβά μην κατεβάσετε μούτρα ή δείξτε δυσαρέσκεια. Κάθε άνθρωπος θέλει χρόνο και έναν βαθμό οικειότητας. Να θυμάστε πως δεν δίνετε εξετάσεις αλλά παίζετε απλώς ένα παιχνίδι ενηλίκων με στόχο απλά να διασκεδάσετε

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως την πρώτη φορά που θα συνευρεθείτε με έναν άλλο άνθρωπο δεν είναι απαραίτητο ότι θα αναστενάξει το κρεβάτι σας όπως βλέπουμε στις ρομαντικές ή ροζ ταινίες. Χρειάζεται οικειότητα, έντονο σεξουαλικό ενδιαφέρον, καλή ψυχολογία και από τις δύο πλευρές και φυσικά διάθεση παιχνιδιού χωρίς νικητές και ηττημένους.

Η χημεία παίζει τεράστιο ρόλο αλλά για να βγει στην επιφάνεια κάθε άνθρωπος αναπτύσσει τον δικό του μηχανισμό. Άλλος έχει πιο ζωώδη ένστικτα και άλλος αναζητά οικειότητα, έναν κοινό ρυθμό και άνεση για να λειτουργήσει. Ακόμη και αν η πρώτη συνεύρεση δεν ήταν ικανοποιητική και δεν μπήκε η «μπάλα στα δίχτυα» δεν σημαίνει πως η γνωριμία είναι καταδικασμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, να θυμάστε πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να δημιουργεί λάθος εντυπώσεις ή φρούδες προσδοκίες. Αν μια σχέση πρέπει να ξεκινά και να τελειώνει στο κρεβάτι οφείλουν να συναινούν και οι δύο πλευρές. Αν όμως ένας εκ των δύο αναζητά κάτι περισσότερο τότε είναι σημαντικό να το εξηγήσετε εξ’ αρχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.