Αυτές είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε έναν άντρα που μπορεί να δεσμευτεί και έναν που δυσκολεύεται

Ορισμένες φορές είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας

Αυτές είναι οι βασικές διαφορές ανάμεσα σε έναν άντρα που μπορεί να δεσμευτεί και έναν που δυσκολεύεται

Aν και συχνά έχουμε δει άντρες που ορκίζονται στην ελευθερία τους και τη χαρά της εργένικης ζωής να δημιουργούν οικογένειες ή σχέσεις και να αφοσιώνονται σε αυτές, υπάρχουν και εκείνοι που δείχνουν πως  δεν θέλουν να βρίσκονται σε μία σχέση.

Ορισμένες φορές είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε σε ποια κατηγορία ανήκει ο καθένας. Ωστόσο, υπάρχουν και συμπεριφορές που μπορεί να μας μπερδέψουν.

1. Πόσο σίγουρος είναι για τον εαυτό του;

Ο άνδρας που μπορεί να δεσμευτεί:

Νιώθει καλά με το ποιος είναι και ξέρει τι μπορεί να προσφέρει. Είναι σίγουρος για τις αποφάσεις του και δεν γίνεται καταπιεστικός.

Ο άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί:

Θεωρεί πως όλοι του χρωστούν και έχει δικαίωμα στα πάντα. Μπορεί, επίσης, να είναι ανασφαλής και να κάνει πικρόχολα σχόλια. Δεν έχει μια σταθερή βάση στη ζωή του και μοιάζει με ένα φύλλο που ο άνεμος το φυσά χωρίς κατεύθυνση.

2. Εκτιμά τις γυναίκες;

Ο άνδρας που μπορεί να δεσμευτεί:

Αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως ίσες και εκτιμά τις σχέσεις που έχει μαζί τους. Δεν τις βλέπει αποκλειστικά ως «νοικοκυρές», «μητέρες» και «φτιαγμένες για το σπίτι». Σέβεται τις απόψεις και τις αποφάσεις τους, ενώ δεν κρατά κακία στις πρώην συντρόφους του ή εκείνες που πλήγωσαν τον εγωισμό του.

Ο άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί:

Πιστεύει πως οι γυναίκες είναι βάρη ή προκαλούν όλα τα προβλήματα. Αντιδρά αρνητικά όταν η σύντροφός είναι αυτόνομη και δεν χαίρεται με τις αλλαγές στη ζωή της, ενώ συχνά σχολιάζει αρνητικά τους φίλους και την οικογένειά της.

3. Είναι ανταγωνιστικός;

Ο άνδρας που μπορεί να δεσμευτεί:

Ο ανταγωνισμός του αγγίζει τα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν τον νοιάζει να είναι ο καλύτερος από όλους, αν και θέλει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του είναι ο εαυτός του, αφού θέλει να γίνεται πάντα καλύτερος.

Ο άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί:

Θέλει πάντα να είναι ο καλύτερος όλων και βλέπει τα πάντα ως διαγωνισμό. Δεν είναι ευχαριστημένος με όσα έχει και θεωρεί πως η αξία στη ζωή μετριέται αν έχει περισσότερα από τον άλλο. Στην ουσία, δεν έχει τρόπο να αξιολογήσει τα σημαντικά στη ζωή του.

4. Πώς διαχειρίζεται τα παλαιά του τραύματα;

Ο άνδρας που μπορεί να δεσμευτεί:

Οι επίπονες παλαιότερες εμπειρίες του δεν τον κρατούν πίσω. Προχωρά, παίρνοντας μαθήματα από όσα έχει ζήσει, χωρίς να εστιάζει μόνο στα άσχημα που του συνέβησαν. Βλέπει τη ζωή με ρεαλιστικό τρόπο.

Ο άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί:

Αφήνει το παρελθόν να τον κρατά πίσω. Μένει κολλημένος σε όσα συνέβησαν ή θα μπορούσαν να συμβούν. Δυσκολεύεται να βρει τη χρυσή τομή, ενώ κατηγορεί πάντα τους άλλους για τα πληγωμένα αισθήματά του.

5. Τι έχει να προσφέρει;

Ο άνδρας που μπορεί να δεσμευτεί:

Ξέρει πως μπορεί να δώσει πολλά στη σχέση. Όμως, δεν υπερηφανεύεται για αυτό ούτε ζητά επιβράβευση. Γνωρίζει πως οι σχέσεις είναι ομαδικό παιχνίδι και νιώθει καλά όταν και ο ίδιος συμβάλλει στη θετική εξέλιξή της δικής του.

Ο άνδρας που δεν μπορεί να δεσμευτεί:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναδείξει και την παραμικρή του προσπάθεια. Δεν είναι σίγουρος για τα όσα έχει να προσφέρει στη σχέση και, ορισμένες φορές, ο εγωισμός του δεν τον αφήνει να νοιαστεί πραγματικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.