Αυτή είναι η διαφορά στο ζευγάρι που αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου

Είναι σημαντικό να τη λάβετε υπόψη σας προτού ανταλλάξετε όρκους... αιώνιας αφοσίωσης

Αυτή είναι η διαφορά στο ζευγάρι που αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου

Τα ζευγάρια που έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να μακροημερεύσουν, όπως δείχνουν όλο και περισσότερες έρευνες τα τελευταία χρόνια. Κι αυτή η θεωρία επεκτείνεται και στην εξωτερική εμφάνιση:

Τα ζευγάρια όπου η γυναίκα είναι πολύ ομορφότερη από τον άντρα κινδυνεύουν περισσότερο να καταλήξουν σε διαζύγιο, παρόλο που εδώ και πολλές δεκαετίες, αφηγήματα όπως η «Πεντάμορφη και το Τέρας» παρουσιάζουν μια πιο ρομαντική ιστορία.

«Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που δεν βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα εξωτερικής εμφάνισης τείνουν να έχουν λιγότερο επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις» όπως επιβεβαιώνει και η καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας Madeleine Fugère σε άρθρο της στο Psychology Today.

«Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που δεν βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα εξωτερικής εμφάνισης τείνουν να έχουν λιγότερο επιτυχημένες ερωτικές σχέσεις»,
Σε γενικές γραμμές, μας ελκύουν άνθρωποι πιο γοητευτικοί από εμάς.

Ωστόσο, όσο κι αν θαυμάζουμε μια φωτογραφία, για παράδειγμα, του Timothée Chalamet ή, ανάλογα με τη γενιά και τις προτιμήσεις μας, του Brad Pitt, οι περισσότεροι δεν προσεγγίζουμε κάποιον που θεωρούμε ότι βρίσκεται εκτός βεληνεκούς.

Αυτό αφορά και τους άντρες, παρόλο που οι κοινωνικές επιταγές της συμβατικής ομορφιάς παραμένουν πιο έντονες στις γυναίκες.

Δηλαδή, ακόμα και ένας άντρας μέτριας εμφάνισης είναι πιθανότερο να φλερτάρει μια γυναίκα που βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με εκείνον παρά με ένα μοντέλο (εκτός βέβαια αν πιστεύει ότι πλεονεκτήματα όπως μια μεγάλη περιουσία ή ένα υψηλό κοινωνικό στάτους αντισταθμίζουν την εξωτερική του εμφάνιση).

Και πολύ σοφά πράττουν οι άντρες που κινούνται εντός των ορίων τους. Γιατί σύμφωνα με μελέτη, οι γυναίκες που θεωρούν τους συντρόφους τους πολύ λιγότερο ελκυστικούς από εκείνες είναι πολύ πιθανότερο να φλερτάρουν με άλλους και να ενδώσουν σε εξωσυζυγικές περιπέτειες.

Παρόμοια ήταν και τα συμπεράσματα μιας άλλης έρευνας, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμφανισιακώς αταίριαστα ζευγάρια έχουν πιο σύντομες και λιγότερο επιτυχημένες σχέσεις, όχι όμως γιατί το πιο ελκυστικό μέλος είναι πιο επιρρεπές στην απιστία, αλλά επειδή το λιγότερο ελκυστικό είναι πιο ευάλωτο στη ζήλια.

Από την άλλη, μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε 82 νιόπαντρα ζευγάρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που έχουν παντρευτεί πολύ πιο ελκυστικές γυναίκες είναι, σε γενικές γραμμές, πιο χαρούμενοι από τη σχέση τους.

«Είναι επίσης πιο υποστηρικτικοί, πιο αποτελεσματικοί και πιο θετικοί στο να βοηθούν τις συζύγους τους με τα προβλήματά τους» κατέληξε ο καθηγητής Benjamin Karney.

Ίσως χάρη στις αρετές του χαρακτήρα τους, οι γυναίκες τους τείνουν να παραβλέπουν τις εξωτερικές τους «αδυναμίες».

Από την άλλη, μια δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια σε 82 νιόπαντρα ζευγάρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες που έχουν παντρευτεί πολύ πιο ελκυστικές γυναίκες είναι, σε γενικές γραμμές, πιο χαρούμενοι από τη σχέση τους.

Η Fugere, από την πλευρά της, επίσης επιβεβαίωσε ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο. Μάλιστα τα ζευγάρια που υπήρξαν φίλοι προτού γίνουν εραστές είναι πιθανότερο να παραβλέψουν τυχόν εξωτερικές ανομοιότητες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αν προηγείται μια μακρά φιλία των ραντεβού, τότε η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να είναι λιγότερο σημαντική για την αρχή και τη διατήρηση μιας σχέσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.