ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το ποτό που ανεβάζει τη λίμπιντο

Η αυξημένη ποσότητα αλκοόλ από την άλλη μεριά επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα

Αυτό είναι το ποτό που ανεβάζει τη λίμπιντο

Το αλκοόλ έχει διττή φύση και μπορεί να είναι και καλό και κακό όσο αφορά το σεξουαλικό θέμα. Άλλους τους βοηθάει και άλλους τους υποσκάπτει.

Το αλκοόλ μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους στη διάθεση αλλά και στο καθαρά βιολογικό κομμάτι της στύσης του άντρα.

Αρχικά η κατανάλωση αλκοόλ – συγκεκριμένα κρασιού μια και οι περισσότερες έρευνες έχουν γίνει για το κρασί – προκαλεί χαλάρωση του νευρικού συστήματος, στην πορεία όμως και όσον η πρόσληψή του αυξάνεται μπορεί να προκαλέσει διέγερση του νευρικού συστήματος.

Από τα αλκοολούχα ποτά, το κόκκινο κρασί έχει μια επιπρόσθετη ευεργετική δράση, εκτός της επίδρασης της αλκοόλης: περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στην διατήρηση της ελαστικότητας του ενδοθηλίου, του εσωτερικού τοιχώματος των αγγείων.

Η αυξημένη ποσότητα αλκοόλ από την άλλη μεριά επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Προκαλεί ταχυκαρδία γεγονός που κουράζει και επιβαρύνει την καρδιά.

Σε ότι αφορά την ερωτική επιθυμία επικρατεί παρόμοιο μοτίβο. Σε χαμηλές δόσεις το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει θετικά την ερωτική επιθυμία επειδή σχετίζεται με την άρση των αναστολών.

Σε μικρή ποσότητα λοιπόν, το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώσει και να διεγείρει την ερωτική επιθυμία. Από την άλλη πλευρά όμως το αλκοόλ καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επομένως η κατάχρηση του μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία τους άνδρες και σε μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας τις γυναίκες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.