ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ευαίσθητο ζήτημα: Τα πράγματα που δεν πρέπει να της πεις ποτέ για την πρώην σου

 Κάποια θέματα απλά δεν λέγονται…

Ευαίσθητο ζήτημα: Τα πράγματα που δεν πρέπει να της πεις ποτέ για την πρώην σου

Είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις, κάποια στιγμή θα σε ρωτήσει…

Οπότε εκεί πρέπει να παίξεις το παιχνίδι σου και να είσαι πολύ προσεκτικός. Φυσικά δεν λέμε να πεις κάποιο ψέμα, αλλά σίγουρα σου λέμε να κρατήσεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες μόνο για τον εαυτό σου. Αν το πας έτσι σίγουρα δεν θα βρεις κανέναν πρόβλημα μαζί της. Αν το παίξεις άνετο κι αρχίσεις να λες διάφορα για την πρώην σου, ε τότε πρέπει να είσαι έτοιμος να δώσεις μάχη με τη νυν.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μιλάμε στη νυν για την (τις) πρώην μας. Είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού προς την τωρινή σου σχέση. Κάποια στιγμή θα έρθει λογικά η ώρα που θα αναφερθείτε και οι δύο στο παρελθόν σας, όμως υπάρχουν όρια σε όσα θα πεις, τα οποία δεν πρέπει να ξεπεράσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε πει τα λάθος πράγματα για την πρώην μας κι έχουμε φυσικά βρει το μπελά μας. Μετά θα ακολουθήσει ο κλασικός καβγάς με τη νυν και πάει λέγοντας. Πώς γίνεται αυτή να είναι καλύτερη από μένα κτλπ. Είναι ένα μέρος που πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς, να απολογείσαι για το παρελθόν σου.

Σου επισημαίνουμε τα όρια αυτά, αποκαλύπτοντας τα μερικά πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναφέρεις μπροστά στη νέα σου σχέση.

  • Όλοι μας έχουμε γνωρίσει έναν υπέροχο άνθρωπο κάποια στιγμή στη ζωή μας, αλλά για ποιο λόγο να αναφέρεις στη νέα σου σχέση πόσο φοβερή γυναίκα ήταν η πρώην σου; Θα της δημιουργήσεις ανασφάλειες χωρίς λόγο, καθώς θα νιώθει ανεπαρκής και ότι δε θα έχει ποτέ την πρωτιά στα μάτια σου. Αν έχεις την ανάγκη να μιλάς για την πρώην σου, τότε προφανώς δεν την έχεις ξεπεράσει και θα ήταν καλύτερο να μην μπεις σε μια νέα σχέση, η οποία για αυτονόητους λόγους θα είναι καταδικασμένη. Σκέψου πόσο άσχημα θα ένιωθες αν εκείνη σου μιλούσε συνεχώς για τον Mr Perfect πρώην της.

  • Το παραπάνω, δεν σημαίνει και ότι θα πρέπει να βρίζεις την πρώην σου. Το γεγονός ότι σε παράτησε/ σε κεράτωσε/ σε πρόδωσε, δεν σου δίνει το δικαίωμα να της δίνεις άκομψους χαρακτηρισμούς. Θα φανείς κομπλεξικός, εκδικητικός και πιθανώς η νέα σου κοπέλα να νομίζει ότι είσαι ακόμα κολλημένος μαζί της. Πες την αλήθεια εάν σε ρωτήσει ή εάν το φέρει η κουβέντα, όμως μην αρχίσεις το βρίσιμο. Μίλα γι’ αυτήν με αδιαφορία, για να αποδείξεις ότι έχεις ξεπεράσει το χωρισμό και την έχεις αφήσει στο μαύρο παρελθόν. Δεν θα σε λυπηθεί, αλλά θα σε περάσει για κάφρο.

  • Η σεξουαλική ταυτότητα κάθε ανθρώπου διαφέρει, όπως διαφέρει η εμφάνιση και ο χαρακτήρας του καθενός. Στο σεξ δεν υπάρχει αντικειμενικά καλός ή κακός σύντροφος, αλλά είναι θέμα χημείας και δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Το ότι με την πρώην σου είχατε καλή χημεία στο σεξ, δεν είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει η νυν, εκτός και αν θέλεις να της προκαλέσεις ανασφάλεια. Ακόμα και αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τις σεξουαλικές επιδόσεις της νέας σου συντρόφου, δοκιμάστε νέες στάσεις, πειραματιστείτε και βρείτε τις ισορροπίες σας. Και σε καμία περίπτωση να μην ξεστομίσεις τη φράση “με την πρώην μου κάναμε αυτό και ήταν υπέροχο”.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

  • Για μια γυναίκα είναι πολύ σημαντικό να έχει καλές σχέσεις με τους γονείς του συντρόφου της και το να έχει την άτυπη έγκρισή τους λειτουργεί θετικά στη σχέση. Με το να αναφέρεις στην κοπέλα σου ότι οι γονείς σου είχαν την πρώην σου σαν κόρη τους, θα καταφέρεις μόνο να τη στεναχωρήσεις και να νιώθει τεράστια αμηχανία όταν τους συναντάει. Θα ξυπνήσουν ανταγωνιστικά συναισθήματα μέσα της και θα προσπαθεί συνεχώς να τους γίνει το ίδιο ή και παραπάνω αρεστή. Ακόμα κι αν οι γονείς σου λάτρευαν την πρώην σου, καλό θα ήταν να μην αναφερθείς στη μεταξύ τους σχέση.
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.