Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν επιστρέψετε στον πρώην σας

Για να καταλάβετε αν έχετε πάρει την σωστή απόφαση

Οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν επιστρέψετε στον πρώην σας

Ίσως νιώθετε μοναξιά, ίσως βαριέστε επειδή δεν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε, ίσως πάλι να μην έχετε ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση σας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας κάνει να σκέφτεστε την επανασύνδεση, πριν προχωρήσετε σε αυτή, ρωτήστε τον εαυτό σας τα παρακάτω, για να καταλάβετε αν η απόφασή σας είναι η καλύτερη.

Ερώτηση 1: Γιατί χωρίσαμε την πρώτη φορά;

Είναι πολύ εύκολο να θυμόμαστε τα όμορφα που έχουμε ζήσει, αλλά τίποτα δεν τελειώνει χωρίς λόγο. Ο πόνος που νιώσαμε, τα νεύρα, ο θυμός που μας προκάλεσε η αιτία του χωρισμού θα επανέλθουν – εκτός κι αν έχουμε δουλέψει πολύ με τον εαυτό μας και είμαστε έτοιμες να δώσουμε οριστική λύση. Αντί να εστιάζετε μόνο στις καλές στιγμές της αρχής, θυμηθείτε το τέλος της σχέσης και τα συναισθήματά σας εκείνη την περίοδο.

Ερώτηση 2: Έχω συγχωρήσει, πραγματικά, το άλλο άτομο;

Για όποιον λόγο και αν χωρίσατε πιθανότατα υπάρχει θυμός και θλίψη και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να προκύψουν ζητήματα εμπιστοσύνης, ανασφάλειες, ξεσπάσματα ή και όλα τα παραπάνω. Και ενώ θα πρέπει να έχετε λύσει μεταξύ σας τα ζητήματα που σας προκαλούσαν τριβές, θα ήταν φρόνιμο να μην τα επαναφέρετε στους καβγάδες που θα υπάρξουν στην νέα συνθήκη. Η συγχώρεση είναι ολόκληρη διαδικασία που απαιτεί αρκετά στάδια για να ολοκληρωθεί. Αν δεν έχετε φτάσει ακόμα στο τελικό, ξανασκεφτείτε την επανασύνδεση.

Ερώτηση 3: Πόσος καιρός πέρασε από τον χωρισμό;

Και ήταν αρκετός για να κατανοήσετε το τι συνέβη; Ειδικά αν βρίσκεστε στο ίδιο περιβάλλον με το άλλο άτομο (κοινή παρέα ή χώρος εργασίας), ίσως δεν είχατε αρκετό χρόνο για να καταφέρετε να προχωρήσετε παρακάτω και να νιώσετε ξανά σίγουρες για τον εαυτό σας. Αν έχετε ξαναζήσει χωρισμούς ξέρετε ότι το πιο δύσκολο πράγμα είναι να ξεπεράσετε μία σχέση, επειδή ήταν μέρος της ρουτίνας σας. Αυτό που θα ξεκινήσει τώρα (αν ξεκινήσει) θα πρέπει να είναι κάτι ολοκαίνουριο, δίχως κατάλοιπα του παρελθόντος.

Ερώτηση 4: Πώς θα νιώσετε αν οι συγγενείς και οι φίλοι σας διαφωνήσουν;

Σκέφτεστε πως έχετε περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα στον ερωτικό τομέα. Να θυμάστε, όμως, πως δεν ήσασταν μόνες. Είχατε ένα ολόκληρο «σύστημα» που σας προστάτευε και σας συμπαραστεκόταν. Γονείς, αδέρφια, φίλοι και όποιο άλλο άτομο θεωρείτε εσείς κοντινό σας, έκλαψε δίπλα σας μετά τον χωρισμό και προσπάθησε να σας ενθαρρύνει να προχωρήσετε. Το πιθανότερο είναι οι δικοί σας να θέλουν να σας προστατεύσουν από τα ίδια λάθη και γι’ αυτό ίσως είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Ακόμα κι αν εσείς έχετε λύσει τα ζητήματα μεταξύ σας, ο περίγυρός σας ίσως διαφωνεί. Γι’ αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένες για όλα.

Ερώτηση 5: Πώς νιώθετε όταν είστε μαζί;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι εύκολο να παρασυρθείτε από τα έντονα συναισθήματα που έχετε για το άλλο άτομο. Πώς νιώθετε, όμως, όταν συναναστρέφεστε μαζί του; Αν αισθάνεστε ασφάλεια, άνεση, εγγύτητα και ηρεμία, είστε σε καλό δρόμο. Αν πάλι, ξυπνούν συναισθήματα ζήλιας και ανασφάλειας, ίσως είναι προτιμότερο να δώστε λίγο ακόμα χρόνο στον εαυτό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.