ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Πέντε «θαυματουργές» συμβουλές για να βελτιώσεις τη σεξoυαλική σου ζωή μεγαλώνοντας

Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα

Πέντε «θαυματουργές» συμβουλές για να βελτιώσεις τη σεξoυαλική σου ζωή μεγαλώνοντας

Όσο μεγαλώνουμε οι αλλαγές που υφίσταται το σώμα μας επιδρούν στη σεξουαλικότητά μας.

Τα μειωμένα επίπεδα ορμονών και οι αλλαγές στη νευρολογική και κυκλοφορική λειτουργία μπορεί να οδηγήσουν σε σεξουαλικά προβλήματα όπως στυτική δυσλειτουργία ή κολπική ξηρότητα.

Τέτοιες σωματικές αλλαγές συχνά σημαίνουν ότι η ένταση του νεανικού σeξ μπορεί να δώσει τη θέση της σε πιο συγκρατημένες αντιδράσεις κατά τη μέση και μεταγενέστερη ζωή. Αυτό μπορεί να σε δυσκολέψει στην κατανόηση αυτών που θέλεις και μπορείς να κάνεις για να απολαύσεις τον έρωτα.

Κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό που θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πράγματα, εμείς σου δίνουμε 5 tips για να βελτιώσεις το sex όσο μεγαλώνεις.

Εκπαίδευσε τον εαυτό σου

Υπάρχουν πολλά βιβλία αυτοβοήθειας για κάθε είδος σεξουαλικού ζητήματος. Κάνε μια βόλτα στο Διαδίκτυο ή στο τοπικό βιβλιοπωλείο, βρες αυτά που σε αφορούν και διάβασε ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου, αλλά και το σύντροφό σου επί του θέματος. Εάν η απευθείας συζήτηση είναι πολύ δύσκολη, εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να υπογραμμίσετε αποσπάσματα που σας αρέσουν ιδιαίτερα και να τα δείξετε ο ένας στον άλλο.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Καθώς μεγαλώνεις, οι σεξουαλικές σου αποκρίσεις επιβραδύνονται. Μαζί με το σύντροφό σου, μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές για επιτυχία βρίσκοντας ένα ήσυχο, άνετο περιβάλλον για σεξ χωρίς περισπασμούς. Επίσης, κατανόησε ότι οι σωματικές αλλαγές σημαίνουν ότι θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να διεγερθείς και να φτάσεις σε oργασμό.Το να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο για σεξ δεν είναι κακό.

Χρησιμοποίησε λίπανση

Συχνά, η κολπική ξηρότητα που ξεκινά στην προεμμηνόπαυση μπορεί εύκολα να διορθωθεί με λιπαντικά υγρά και τζελ. Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα για να αποφύγετε το επώδυνο σεξ – ένα πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πεσμένη λίμπιντο και αυξανόμενες εντάσεις στις σχέσεις.

Διατηρήστε τη σωματική στοργή

Ακόμα κι αν είστε και οι δύο κουρασμένοι, πιεσμένοι ή αναστατωμένοι για το σεξουαλικό πρόβλημα, η ενασχόληση με τα φιλιά, τα χάδια και τις αγκαλιές είναι απαραίτητη για τη διατήρηση ενός συναισθηματικού και σωματικού δεσμού.

Γράψε τις φαντασιώσεις σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η άσκηση μπορεί να βοηθήσει εσένα και το σύντροφό σου, να εξερευνήσετε πιθανές δραστηριότητες που μπορεί να σας οδηγήσουν σε διαφορετικά μονοπάτια στη σχέση. Δοκίμασε να καταγράψεις μια φαντασίωση ή μια ταινία που σε ξεσήκωσε και μετά μοιράσου τη με τον σύντροφό σου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα με πεσμένη λίμπιντο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.