Eυαίσθητο δέρμα: Οι τέσσερις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξτε τα σωστά κοσμήματα

Eυαίσθητο δέρμα: Οι τέσσερις παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να επιλέξτε τα σωστά κοσμήματα

Το κλειδί για την αγορά των σωστών αξεσουάρ και κοσμημάτων χωρίς ερεθισμούς είναι να γνωρίζετε σε ποια μέταλλα μπορεί να είστε αλλεργικές. Μόλις το καταλάβετε, είναι πολύ πιο εύκολο να προβείτε στις σωστές αγορές, συμπεριλαμβανομένων κομματιών σε προσιτές τιμές, από ασήμι επιμεταλλωμένο.

Δεν υπάρχει αυτό που λέμε ευαίσθητο δέρμα, ειδικά στα κοσμήματα. «Εάν το δέρμα αντιδρά στα κοσμήματα, σημαίνει ότι το δέρμα είναι αλλεργικό ή ερεθίζεται εύκολα από ορισμένα κοσμήματα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής», εξηγεί δερματολόγος από τη Νέα Υόρκη.

Ποια είναι τα τυπικά σημάδια ενός ευαίσθητου δέρματος

Το πρώτο σημάδι ότι παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση το δέρμα είναι συμπτώματα όπως ερυθρότητα, ξεφλούδισμα και έκκριση υγρών του δέρματος. Ένα άλλο σημάδι αντίδρασης είναι τα μικροσκοπικά εξογκώματα κάτω από το δέρμα όπου ακούμπησε το κόσμημα που προκαλούν και φαγούρα.

Ποιοι τύποι κοσμημάτων είναι καλύτεροι για το ευαίσθητο δέρμα

Ο νούμερο ένα ένοχος που είναι γνωστό ότι προκαλεί δερματική αντίδραση είναι το νικέλιο ή οποιοδήποτε από τα διασταυρούμενα αντιδραστήρια στο νικέλιο, όπως το κοβάλτιο. Και συχνά, αυτά βρίσκονται σε ασημένια κοσμήματα παρά σε καθαρό χρυσό ή πλατίνα.

Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν ψωνίζετε κοσμήματα

Αν γνωρίζετε ότι τείνετε να αντιδράτε σε συγκεκριμένα μέταλλα, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αυτά. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι το δέρμα σας αντιδρά στο νικέλιο, προσπαθήστε να αποφύγετε την οικογένεια του ασημιού, χωρίς αυτό να περιλαμβάνει τον λευκό χρυσό.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε layering κοσμημάτων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ερεθισμός του δέρματος ή η πρόκληση αλλεργικής αντίδρασης από κοσμήματα έχει να κάνει περισσότερο με την έκθεση του δέρματος σε αυτά. Όσο περισσότερα κομμάτια, στρώματα ή μεγαλύτερα κομμάτια, λοιπόν, τείνουν να δημιουργούν υγρασία κάτω από το δέρμα σας. Η υγρασία σε συνδυασμό με το κόσμημα που κάθεται στο δέρμα σας μπορεί να κάνει μικρά στοιχεία από το κόσμημα να εισχωρήσουν στο δέρμα και να δημιουργήσουν μια αντίδραση. Από τη στιγμή που το δέρμα σας έχει εκτεθεί σε αυτά τα μικρά στοιχεία κάθε φορά και αντιδρά σε αυτά, δεν υπάρχει γυρισμός , ακόμα και η ελάχιστη έκθεση θα οδηγήσει σε σημαντική αντίδραση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.