ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συμβουλές για ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ αυτό το καλοκαίρι

Πώς να περιποιηθείς και να τονώσεις το ντεκολτέ σου

Συμβουλές για ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ αυτό το καλοκαίρι

Για αρκετά χρόνια, το επίσημο ντύσιμο μιας γυναίκας είχε συχνά να κάνει με ένα τονισμένο ντεκολτέ. Η αρχική ερωτογενής ζώνη, επανήλθε στην κορυφή της ατζέντας του στυλ μετά από μια σειρά από αξιοσημείωτες εμφανίσεις –στο κόκκινο χαλί και στην οθόνη– που έκαναν το ντεκολτέ το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο.

Όπως στο επιτυχημένο show του “Bridgerton”, όπου οι κομψοί λαιμοί και το εντυπωσιακό μπούστο βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά και στο Met Gala και τα Όσκαρ, όπου όλοι, από την Kate Moss και την Bella Hadid μέχρι την Kim Kardashian επέδειξαν την λεία, λαμπερή τους επιδερμίδα σε γενναιόδωρα εκτεθειμένα ντεκολτέ.

«Το δέρμα στο πρόσωπό μας είναι πιο δυνατό από το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ, και οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν αυτά τα μέρη του σώματος», λέει η προσωπολόγος των σταρ, Joanna Czech. «Μπορείς να δεις τη διαδικασία γήρανσης πιο γρήγορα στο ντεκολτέ, επειδή υπάρχουν λιγότεροι σμηγματογόνοι αδένες και το λιπιδικό στρώμα μειώνεται κατά 30 έως 40 τοις εκατό σε σχέση με αυτό του προσώπου».

Για λεία, λαμπερή επιδερμίδα στην περιοχή, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη τεχνογνωσία (και μετέπειτα προσπάθεια). Παρακάτω, οι ειδικοί μοιράζονται το πώς μπορείς να κάνεις το στήθος σου να φαίνεται καλύτερο αυτό το καλοκαίρι.

Μεγιστοποίησε την περιποίηση της επιδερμίδας σου

«Το πρόσωπο ξεκινά από τις θηλές και τελειώνει στη γραμμή των μαλλιών», λέει η Czech – και αυτός είναι ο βασικός κανόνας της περιποίησης της επιδερμίδας της. «Μεταχειρίσου το ντεκολτέ ακριβώς όπως συμπεριφέρεσαι στο πρόσωπό σου και όπως συμπεριφέρεσαι στο σώμα σου – θα πρέπει να κάνεις διπλή θεραπεία». Απλώς βάλε τους ορούς προσώπου σου, είτε βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ ή ρετινόλη, μέχρι τις θηλές σου και οποιεσδήποτε κρέμες σώματος ή ενυδατικές κρέμες από πάνω για βαθιά θρέψη και για να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα του δέρματος. Δεν χρειάζεται τεχνικά να χρησιμοποιείς προϊόντα που είναι ειδικά για την περιοχή.

Λάμψε

Μια μπρονζέ λάμψη μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα του δέρματος – έστω και προσωρινά. Ο ειδικός στο μαύρισμα James Read διαφημίζει το «tantoning» ως μία από τις μεγαλύτερες τάσεις ομορφιάς του καλοκαιριού, επειδή μπορεί γρήγορα να δημιουργήσει μια βελτιωμένη εμφάνιση και να προσθέσει δομή και ορισμό. «Το κόλπο είναι να επικεντρώσεις το μαύρισμα σου στις περιοχές όπου πέφτει ο ήλιος – αυτό θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι το μαύρισμα σου είναι πραγματικό», λέει. «Απλώς εφάρμοσε τη φόρμουλα παντού την πρώτη μέρα. Στη συνέχεια, τη δεύτερη μέρα, ενυδάτωσε τις περιοχές που θέλεις να τονώσεις και, στη συνέχεια, εφάρμοσε μια στρώση στιγμιαίας μους σε συγκεκριμένες περιοχές, άφησε για δύο ώρες και μετά ξέπλυνε».

Παίξε με το άρωμα

Δεν έχει οπτικά εφέ, αλλά ένα σαγηνευτικό ή αναζωογονητικό άρωμα μπορεί να σε βοηθήσει να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου – κάτι που είναι σημαντικό όταν φοράς κάτι αποκαλυπτικό. «Το να φοράς άρωμα στο ντεκολτέ – είναι μια τόσο προσωπική εμπειρία, τόσο στενή, τόσο οικεία», λέει ο Francisco Costa, ιδρυτής της Costa Brazil. «Με αυτήν την πράξη, δεν φοράς μόνο άρωμα για να ευχαριστήσεις κάποιον άλλο, το φοράς και για να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου».

Δοκίμασε μια θεραπεία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιγράφοντας τη διαδικασία γήρανσης στην περιοχή ως «σύνθετη», η γιατρός αισθητικής και ιδρύτρια του MZ Skin, Dr Maryam Zamani, λέει ότι είναι σημαντικό να προσεγγίσεις κάθε πρόβλημα του δέρματος του ντεκολτέ με πολυπαραγοντικό τρόπο. «Συχνά είναι μια παραμελημένη περιοχή και το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προκαλεί λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση καθώς και υπερμελάγχρωση και ανομοιόμορφη υφή δέρματος», λέει. «Για τις γραμμές και τις ρυτίδες, οι αποτελεσματικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν fillers, ενισχυτικά δέρματος, microneedling μόνο ή σε συνδυασμό με ραδιοσυχνότητες και λέιζερ – αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν συνδυασμό όλων των παραπάνω θεραπειών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.