ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τελικά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας πριν από το κομμωτήριο;

Τι ισχύει τελικά;

Τελικά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας πριν από το κομμωτήριο;

Το κούρεμα πρέπει να είναι μια χαλαρωτική και ευχάριστη εμπειρία οπότε δεν πρέπει να ανησυχείς για πράγματα όπως το αν πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου εκ των προτέρων.

Ακόμα κι αν δεν έχεις κλείσει ραντεβού στο κομμωτήριο, το να διατηρείς τα μαλλιά σου καθαρά είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ντρέπεσαι αν είχες μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα και δεν είχες την ευκαιρία να λούσεις τα μαλλιά σου την ημέρα του κομμωτηρίου.

Πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου πριν από το κούρεμα;

Το να λούζεσαι ή να μην λούζεσαι πριν το κομμωτήριο εξαρτάται από τον τύπο του κουρέματος που κάνεις συνήθως. Εάν κουρευτείς με στεγνά μαλλιά, θα πρέπει να πας στο κομμωτήριο με φρεσκοπλυμένα μαλλιά. Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσεις εάν χρειάζεσαι στεγνό κούρεμα είναι να κοιτάξεις τον τύπο του κουρέματος που θα κάνεις. Αν είναι απλώς ένα ελαφρύ κούρεμα στις μύτες, αφέλειες ή θέλεις να προσθέσεις λίγη περισσότερη κίνηση στα μαλλιά σου με μήκη (αλλά όχι πολύ μήκος), ο κομμωτής σου θα προτιμήσει να κάνει ένα στεγνό κούρεμα. Αυτή η τεχνική είναι επίσης πιο κοινή σε ίσια μαλλιά που αναζητούν περισσότερο σχήμα σε σχέση με μαλλιά με μπούκλες ή κυματισμούς.

Εάν συνήθως κόβεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα – που είναι η πιο κοινή μέθοδος – είναι μια διαφορετική ιστορία. Πολλοί κομμωτές θα επιλέξουν να λούσουν τα μαλλιά σου πριν το κούρεμα, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να κόβουν τα μαλλιά βρεγμένα παρά στεγνά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν θέλεις να αφαιρέσεις δύο πόντους ή περισσότερο από τις άκρες, αν έχεις μπούκλες που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από το τέντωμα πριν από το κόψιμο ή θέλεις να προσθέσεις πολύ περισσότερη υφή και διάφορα μήκη. Εάν είσαι σε αυτήν την κατηγορία, μπορείς να παραλείψεις το σαμπουάν πριν πας στο κομμωτήριο.

Πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου πριν από ένα ραντεβού για βάψιμο μαλλιών;

Είναι λίγο διαφορετικό αν πας στο κομμωτήριο για να βάψεις τα μαλλιά σου και όχι για κούρεμα. Θα χρειαστούν καθαρά και στεγνά μαλλιά. Βεβαιώσου ότι όταν πας για βάψιμο, τα μαλλιά πρέπει είναι επίσης στεγνά, ώστε ο κομμωτής σου να αξιολογήσει σωστά τις ανάγκες σου και να εφαρμόσει το χρώμα.

Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζεις ότι δεν χρειάζεται να λούσεις ξανά τα μαλλιά σου μετά το βάψιμο προκειμένου να «δέσει» το χρώμα, όπως πιστεύουν πολλές. Μπορείς να τα λούσεις όποτε θέλεις και η απόχρωση θα παραμένει ανέπαφη, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα μαλλιών που διατηρούν το χρώμα.

Πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου πριν από ένα ραντεβού για χτένισμα;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για ένα ραντεβού για χτένισμα θα πρέπει να πας στο κομμωτήριο με μαλλιά καθαρά, αλλά όχι πολύ πολύ καθαρά. Συχνά, με τους κότσους, το λούσιμο των μαλλιών την προηγούμενη ημέρα είναι το καλύτερο, γιατί σου επιτρέπει να πας στο κομμωτήριο με εντελώς στεγνά μαλλιά που είναι έτοιμα για styling.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.