Τι συμβουλεύει ειδικός

Εάν ανήκεις κι εσύ σε εκείνες που έχουν βάψει τα μαλλιά τους, πιθανότατα να ξέρεις ήδη πόση φροντίδα χρειάζεται για να διατηρήσεις την απόχρωση φρέσκια και ζωντανή.

Τι ισχύει όμως για την προετοιμασία πριν τη βαφή, για τα καλύτερα αποτελέσματα;

Αν αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερο να αποφύγεις το λούσιμο πριν από το επόμενο ραντεβού σου ή να πας στο κομμωτήριο με καθαρά μαλλιά, η Katie Collette, colorist της L’Oréal Professionnel, μοιράζεται όλα όσα πρέπει να ξέρεις:

Μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου είτε είναι καθαρά είτε βρώμικα;

Μπορείς. Αν αναρωτήθηκες ποτέ «μήπως πρέπει να λούσω τα μαλλιά μου πριν τα βάψω», δυστυχώς, δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση, καθώς εξαρτάται από την κατάσταση των μαλλιών σου και το χρώμα που έχεις επιλέξει να τα βάψεις.

Η παράλειψη ενός ή δύο λουσιμάτων επιτρέπει στα φυσικά έλαια να συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής σου. Αυτά τα έλαια μπορούν, θεωρητικά, να βοηθήσουν στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τον ερεθισμό που προκαλείται από τη βαφή. Αν και αυτό ισχύει γενικά, το χρώμα που επιλέγεις κάνει μεγάλη διαφορά στο αν πρέπει ή όχι τα μαλλιά σου να είναι φρεσκοπλυμένα.

Είναι καλύτερο να παραλείψεις ένα ή δυο λουσίματα πριν από το ντεκαπάζ;

Ναι. Καλό θα είναι να γνωρίσεις τι χρειάζεται το επιθυμητό χρώμα και να προετοιμαστείς ανάλογα. Για ανοιχτόχρωμα ξανθά ή χρώματα που απαιτούν επαρκή ποσότητα ντεκαπάζ, μπορείς να παραλείψεις ένα ή δύο λουσίματα πριν πας στο κομμωτήριο.

Ενώ η Collette λέει ότι το ντεκαπάζ δεν πρέπει να ερεθίζει το τριχωτό της κεφαλής σου, δεν θα βλάψει να αφήσεις το λάδι να συσσωρευτεί για μια ή δύο μέρες για να προσθέσεις ένα επιπλέον στρώμα προστασίας μεταξύ του τριχωτού της κεφαλής σου και του ντεκαπάζ.

Θα πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από τα λουσίματα μετά το ραντεβού σου;

Ναι. Είτε έχεις γίνει πιο ανοιχτόχρωμη είτε πιο σκούρα, είναι πολύ καλό (στην πραγματικότητα, συνιστάται) να παραλείψεις μερικά λουσίματα τις ημέρες μετά το ραντεβού σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παράλειψη ενός ή δύο λουσιμάτων θα δώσει στη νέα σου απόχρωση περισσότερο χρόνο να απορροφηθεί και να οξειδωθεί, επιτρέποντας στα φυσικά έλαια μαλλιών σου να ανανεωθούν και βοηθώντας το χρώμα να διαρκέσει περισσότερο.