Θέλετε απαλό και νεανικό δέρμα; – Εντάξτε στην περιποίησή σας το έλαιο αργκάν

Ένα φυσικό προϊόν που απομακρύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές

Θέλετε απαλό και νεανικό δέρμα; – Εντάξτε στην περιποίησή σας το έλαιο αργκάν

Το έλαιο αργκάν αποτελεί βασικό συστατικό σε διάφορα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ και κρέμες.

Προέρχεται από το δέντρο αργκάν -κάθε φυτό έχει 8 έως 10 μέτρα και ζει για περίπου 200 χρόνια ή και περισσότερο- και είναι ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τα οφέλη του στην υγεία τόσο σε βρώσιμη όσο και σε φαρμακευτική μορφή.

Ποια τα οφέλη του

Στο παρελθόν, το χρησιμοποιούσαν επίσης για καύση σε λάμπες πετρελαίου λόγω της εξαιρετικής φωτεινότητάς του. Αργότερα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χρησιμότητα του ελαίου αργκάν στη διατροφή μας.

Αυτό συμβαίνει χάρη στα κρυμμένα θρεπτικά συστατικά που φέρει, μαζί με τις χρήσεις του ως ενυδατικό και μαλακτικό, σύμφωνα με μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε στο Revista de Fitoterapia.

Αυτό κατέστησε το έλαιο αργκάν ένα απαραίτητο συστατικό για τη θρέψη των μαλλιών και του δέρματος.

Αν και η έρευνα είναι προς το παρόν περιορισμένη, το έλαιο αργκάν είναι γεμάτο με μια ποικιλία αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ενώσεων που μπορούν ενδεχομένως να ανακουφίσουν τον ερεθισμό, την ερυθρότητα ή τα εξανθήματα στο δέρμα ή το τριχωτό της κεφαλής, αναφέρει το Healthline.

Οι υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε στο έλαιο αργκάν κάνουν θαύματα για τη μείωση της καταστροφής που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, ενώ μπορεί, επίσης, να είναι χρήσιμο για την ανακούφιση των συμπτωμάτων φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως η ηπατική νόσος.

Επιπλέον, το Healthline αναφέρει τις ισχυρές επιδράσεις της κατανάλωσης ελαίου αργκάν στην υγεία της καρδιάς σας. Αυτό το υγιεινό έλαιο περιέχει επαρκή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας και τη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης. Και πάλι, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να υποστηριχθούν οι ισχυρισμοί, αλλά η διαθέσιμη έρευνα δείχνει προς αυτά τα οφέλη, προσθέτει το Healthline.

Έλαιο αργκάν για απαλό και νεανικό δέρμα

Επιπλέον, το έλαιο αργκάν είναι ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενυδατώσετε το δέρμα σας, σύμφωνα με το Prevention.

Τα θρεπτικά συστατικά του -ιδίως η βιταμίνη Ε– ενισχύουν την υγεία του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό, ενώ παράλληλα απομακρύνουν τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείτε, επίσης, να το εφαρμόζετε τακτικά για να σβήσετε τις σκούρες κηλίδες και τις ατέλειες ή να μειώσετε την υπερμελάγχρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.