ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θες λαμπερά και υγιή μαλλιά; – Τα μυστικά των ειδικών για επαγγελματικό λούσιμο

Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις

Θες λαμπερά και υγιή μαλλιά; – Τα μυστικά των ειδικών για επαγγελματικό λούσιμο

Το επιμελές και προσεκτικό λούσιμο των μαλλιών μας, είναι πολύ σημαντικό για να είναι υγιή, λαμπερά και να αποτελέσουν την τέλεια βάση για οποιοδήποτε χτένισμα θέλουμε να κάνουμε.

Παρακάτω θα βρεις τα μυστικά των ειδικών για επαγγελματικό λούσιμο των μαλλιών σου από το σπίτι:

Πότε να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου

Οι περισσότερες από εμάς βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας μετά το λούσιμο, όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Παρόλα αυτά, τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα είναι πιο εύθραυστα, οπότε καλό είναι να τα ξεμπερδεύεις πριν λουστείς. Αν χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι που ξεμπερδεύει τα μαλλιά η διαδικασία θα γίνει ακόμη πιο εύκολη.

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου

Όταν λούζεσαι, χρησιμοποίησε τα δάχτυλα σου απαλά, για να ενεργοποιήσεις την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής – με αυτόν τον τρόπο, θα καθαριστεί αποτελεσματικά και τα μαλλιά σου θα είναι πιο υγιή.

Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν

Η σωστή ποσότητα σαμπουάν είναι ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού.

Χρησιμοποίησε δύο σαμπουάν

Μπορεί αν σου ακούγεται τρελό, αλλά το αποτελεσματικό λούσιμο περιλαμβάνει τη χρήση δύο σαμπουάν: ένα για το τριχωτό της κεφαλής και ένα άλλο για τη μέση και τις άκρες, γιατί τα διαφορετικά σημεία των μαλλιών έχουν διαφορετικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, η ρίζα σου χρειάζεται θεραπεία ενώ οι άκρες χρειάζονται κάτι πιο ενυδατικό.

Το μυστικό για το conditioning

Για να κάνεις το conditioner να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματικά, πριν το εφαρμόσεις, πάρε την πολλή υγρασία από τα μαλλιά με μια πετσέτα.

Χρησιμοποίησε λάδι

Αν εφαρμόσεις λάδι πριν ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου και τα τυλίξεις με πετσέτα, θα το περιττό νερό θα απορροφηθεί, και το λάδι θα προστατεύσει και θα ενυδατώσει τα μαλλιά σου.

Πρώτα στέγνωσε τη ρίζα

Στέγνωσε πρώτα τη ρίζα των μαλλιών σου, σηκώνοντάς την προς τα πάνω και χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου σαν χτένα για να μην σπάσουν. Γιατί αυτό; Γιατί το τριχωτό της κεφαλής είναι λιπαρό, και η αφαίρεση της υγρασίας στη ρίζα με ζεστό αέρα θα βοηθήσει την περιοχή να διατηρηθεί υγιής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.