ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θες να διατηρήσεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα και μετά τις διακοπές; – Δες τι πρέπει να κάνεις

Η σοκολατένια επιδερμίδα δεν μένει για πάντα!

Θες να διατηρήσεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα και μετά τις διακοπές; – Δες τι πρέπει να κάνεις

Το καλοκαιρινό μαύρισμα πέρα της έξτρα ομορφιάς που μας προσφέρει, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως έχει και ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με το Βρετανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η έκθεση στο ήλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Ο οργανισμός έχει ανάγκη την βιταμίνη D. Η βιταμίνη αυτή ενισχύει την προστασία του οργανισμού από καρκινικές ουσίες και μελανώματα. Επίσης, προστατεύει από την εμφάνιση παθήσεων όπως η φυματίωση και άλλες χρόνιες παθήσεις.

Παρόλα αυτά, όσο ευεργετική κι αν είναι η βιταμίνη D για τον οργανισμό, οφείλουμε να προσέχουμε διότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο προσδίδει και αρνητικές επιπτώσεις, ειδικά χωρίς την χρήση αντηλιακής προστασίας.

Πρέπει να εκθέτουμε τον εαυτό μας στον ήλιο τις ώρες που ορίζουν οι ειδικοί ώστε, να λαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα της βιταμίνης για τον οργανισμό.

Όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην υπερβάλουμε πιστεύοντας ότι, με αυτό τον τρόπο θα ενισχύσουμε περισσότερο την δράση της.

Δυστυχώς, η σοκολατένια επιδερμίδα δεν μένει για πάντα. Υπάρχουν όμως μερικά μικρά μυστικά για να αυξήσουμε τη διάρκεια του μαυρίσματος για λίγο καιρό παραπάνω.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το μαύρισμα μετά τις διακοπές

Απολέπιση

Όλο το καλοκαίρι το δέρμα σου εκτέθηκε πολύ στον ήλιο και σε συνδυασμό με την αλμύρα της θάλασσας ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Υπέστη αναμφίβολα και ζημιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Όλο αυτό δημιούργησε ένα στρώμα νεκρών κυττάρων στην πιο έξω στιβάδα δέρματος. Αυτά τα νεκρά κύτταρα επηρεάζουν την όψη της επιδερμίδας αφού την κάνουν θαμπή και γηρασμένη.

Εσύ λοιπόν πρέπει να φροντίσεις να κάνεις απολέπιση, όταν δεις πολλά νεκρά κύτταρα δέρματος πάνω σου. Απλά έχε το νου σου να είσαι όσο πιο ευγενική και απαλή γίνεται. Μην τραυματίσεις και τα υγιή κύτταρα που βρίσκονται στις πιο χαμηλές στιβάδες της επιδερμίδας και διατηρούν ακόμα μέρος του μαυρίσματος. Μία φορά ανά τρεις μέρες θεωρείται σωστή αναλογία απολέπισης φθινόπωρο και χειμώνα.

Ενυδάτωση

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η ενυδάτωση αποτελεί το Α και το Ω της ομορφιάς σου. Της ομορφιάς της επιδερμίδας σου για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Αν δεν ενυδατώνεις το δέρμα σου θα στεγνώσει, θα «σπάσει» και θα σε κάνει να δείχνεις πολύ μεγαλύτερη απ’ όσο πραγματικά είσαι. Με την τακτική και σωστή ενυδάτωση μπορείς να… κλέβεις χρόνια από το ημερολόγιο και να έχουν όλη τη γνώμη ότι είσαι μικρότερη.

Η ενυδάτωση λοιπόν είναι υπερ-απαραίτητη το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αν την κάνεις τακτικά το δέρμα δεν θα… ξεφλουδίσει και το μαύρισμά σου θα διατηρηθεί για πολύ περισσότερο. Πέρα από την κρέμα βοηθάει και κάποιο λάδι που διεισδύει πιο βαθιά στην επιδερμίδα και τα πιο εσωτερικά κύτταρά της και διατηρεί το μαύρισμά σου.

Κατανάλωσε τις σωστές τροφές

Ξέρεις ότι υπάρχουν τρόφιμα που συνεισφέρουν στο να διατηρήσεις το μαύρισμα σου; Κι όμως! Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο λοιπόν και σ’ αυτό αφού ενεργοποιεί / διεγείρει τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος της επιδερμίδας.

Φαγητά με καροτίνη και βιταμίνη Ε βοηθούν πολύ σ’ αυτή την ενεργοποίηση και τη διατήρηση του μαυρίσματος. Τα καρότα, οι ντομάτες, οι ξηροί καρποί αποτελούν μερικά από τα τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις και να βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου.

Βγες στον ήλιο

Ο ήλιος είναι εκείνος που μας βοηθάει να μαυρίσουμε. Μπορεί το φθινόπωρο ή τον χειμώνα να μην είναι τόσος όσο το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει αφού ζούμε σε ηλιόλουστη Μεσογειακή χώρα. Σε μέρες με λιακάδα λοιπόν μην χάνεις την ευκαιρία, βγες στον ήλιο φορώντας όσο πιο λίγα ρούχα γίνεται.

Εννοείται πως δεν πρέπει να αμελήσεις την αντηλιακή προστασία γιατί θα καείς (κι ας σου φαίνεται δύσκολο να συμβεί αυτό φθινόπωρο και χειμώνα) και θα χάσεις και το μαύρισμα που έχεις.

Κρέμες για μαύρισμα

Σου έχουν μιλήσει για τις κρέμες μαυρίσματος; Είναι κρέμες και λάδια που η σύνθεσή τους ενεργοποιεί τους μηχανισμούς μαυρίσματος της επιδερμίδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτελεί μια σίγουρη και εύκολη, σε σχέση με τις άλλες, λύσεις για διατήρηση του μαυρίσματος και το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.