ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα; – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τα συμπτώματα της αποβολής

Θετικό τεστ εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα; – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί πως η εγκυμοσύνη είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα, καθώς κάποιες έχουν αρκετά από τα γνωστά συμπτώματα κι άλλες σχεδόν κανένα.

Γι΄αυτό κι όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό, συχνά αναρωτιούνται: «Μα είμαι έγκυος χωρίς συμπτώματα;». Η απάντηση είναι ναι.

Η εγκυμοσύνη χωρίς συμπτώματα είναι συχνή και όχι, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν εξελίσσεται φυσιολογικά.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης

Μερικές γυναίκες φτάνουν έως και την 7η εβδομάδα εγκυμοσύνης χωρίς να έχουν κάποιο σύμπτωμα. Καθώς μπαίνουν στην 8η εβδομάδα αρχίζουν να αισθάνονται ναυτία, πόνο, αυξημένη διάθεση για φαγητό, κ.α.

Όταν το γονιμοποιημένο έμβρυο εμφυτεύεται στη μήτρα 6 έως 12 ημέρες μετά την ωορρηξία, οι περισσότερες γυναίκες δεν αισθάνονται κάποια αλλαγή.

Επίσης, είναι πιθανό, παρότι δεν έχετε κάποιο σύμπτωμα στο αρχικό στάδιο, να εμφανίσετε ξαφνικά ναυτία μερικές εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση της εγκυμοσύνη σας.

Επιβεβαίωση εγκυμοσύνης χωρίς συμπτώματα

Ακόμα κι αν ο γυναικολόγος σας έχει επιβεβαιώσει τη σύλληψη, ενδέχεται να μην εμφανίσετε κανένα σύμπτωμα. Αυτό σημαίνει ότι είστε από τις τυχερές που εμφανίζουν ελάχιστα έως καθόλου συμπτώματα κατά τη διάρκεια της κύησης.

Ή μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει μικρές αλλαγές όπως αύξηση της όρεξής σας, κόπωση ή σκαμπανεβάσματα της διάθεσής σας.

Σημάδια αποβολής

Οι περισσότερες γυναίκες αποβάλλουν εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, σε περίπτωση που εμφανίζατε συμπτώματα πρώιμης εγκυμοσύνης και έχουν σταματήσει απότομα, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν γυναικολόγο, καθώς μπορεί να υποδηλώνουν αποβολή.

Συμπτώματα αποβολής

  • Έντονος πόνος στην κοιλιά
  • Τακτικές επώδυνες συσπάσεις
  • Αιμορραγία

Στις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο αλλά δεν λαμβάνουν μέτρα προστασίας στο σεξ με τον σύντροφό τους μια καθυστέρηση της περιόδου μπορεί να σημαίνει ανεπιτυχή εγκυμοσύνη, φαινόμενο που στον ιατρικό χώρο είναι γνωστό ως χημική εγκυμοσύνη.

Στην περίπτωση αυτή, το σπερματοζωάριο γονιμοποιεί κανονικά το ωάριο, αυτό στη συνέχεια εμφυτεύεται στη μήτρα και το γυναικείο σώμα αρχίζει να παράγει την ορμόνη χoριακή γοναδοτροπίνη (HCG) της εγκυμοσύνης, ωστόσο η εγκυμοσύνη δεν προχωρά περαιτέρω.

Η χημική εγκυμοσύνη αντιστοιχεί στο συντριπτικό 50-75% όλων των αποβολών και οι περισσότερες γυναίκες δεν προλαβαίνουν καν να αντιληφθούν ότι ήταν έγκυοι.

Μερικές φορές, η αποβολή συμβαίνει χωρίς καν να το καταλάβει η μέλλουσα μαμά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ελέγχετε την εγκυμοσύνη σας επικοινωνώντας με τον γυναικολόγο σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.