Το γνωρίζατε; – Ποιες οι πιθανότητες τα μαλλιά σας να περιέχουν… ίχνη χρυσού;

Τα μαλλιά των μωρών μπορεί να έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις χρυσού από εκείνες των μεγαλύτερων ανθρώπων

Το γνωρίζατε; – Ποιες οι πιθανότητες τα μαλλιά σας να περιέχουν… ίχνη χρυσού;

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, ωστόσο, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τα πλούσια μαλλιά σας να περιέχουν στην πραγματικότητα ίχνη χρυσού.

Και αυτό δεν είναι αστείο. Είναι αλήθεια και αποδεικνύεται επιστημονικά, σύμφωνα με το mentalfloss.com και όσα αναφέρει το grunge.com.

Ενώ, λοιπόν, το Leon Studio One αναφέρει ότι τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από άνθρακα (50%), οξυγόνο (21%), άζωτο (17%), υδρογόνο (6%) και θείο (5%), ο χρυσός είναι, επίσης, γνωστό ότι εντάσσεται στο περιοδικό κουβάρι των στοιχείων.

Και ενώ τα ανθρώπινα μωρά είναι πολύτιμα από μόνα τους, το περιοδικό BBC Science Focus Magazine αναφέρει ότι τα μαλλιά των μωρών μπορεί να έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις χρυσού από εκείνες των μεγαλύτερων ανθρώπων, με το χρυσό να έρχεται στα βρέφη μέσω του μητρικού γάλακτος της μητέρας.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι ένας θερμοπίδακας Ελ Ντοράντο που ξεχειλίζει από πλούτη, και μάλιστα σε αφθονία.

Κι αυτό γιατί όταν ο χρυσός εμφανίζεται στα μαλλιά σας, εμφανίζεται σε νανοσωματίδια, τα οποία είναι εκπληκτικά μικρά, εξηγεί το Science Node.

Για ποιο λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο χρυσός από τα μαλλιά σας;

Παρόλο που δεν μπορείτε να ξεκινήσετε ένα hedge fund ή να πληρώσετε τα δίδακτρα των φροντιστηρίων ή των δραστηριοτήτων του παιδιού σας με μια χούφτα από τα μαλλιά σας, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές που οι επιστήμονες μελετούν τελευταία.

Τα σωματίδια χρυσού που υπάρχουν φυσικά μέσα στα ανθρώπινα μαλλιά θα μπορούσαν να έχουν διάφορες άλλες χρήσεις στην ακατέργαστη/εκχυλισμένη μορφή τους, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των αισθητήρων, των πειραμάτων στην ιατρική, ακόμη και της θεραπείας του καρκίνου, σύμφωνα με το Science Node.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι ο χρυσός εμφανίζεται στα μαλλιά σας μόνο ως ιχνοστοιχείο, και σε ποσότητες μικρότερες από 100 μέρη ανά εκατομμύριο, μην περιμένετε ότι θα θησαυρίσετε στην περίπτωση που καταφέρετε με κάποιον τρόπο να τον απομακρύνετε από τα μαλλιά σας, σημειώνει το Small Acorn.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.