Το συστατικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην όψη των μαλλιών σου

Τα οφέλη του σαλικυλικού οξέος για το τριχωτό της κεφαλής

Το συστατικό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στην όψη των μαλλιών σου

Ίσως γνωρίζεις ήδη τις δυνάμεις του σαλικυλικού οξέος που σώζει το δέρμα: το χημικό απολεπιστικό είναι εδώ και πολύ καιρό ένα βασικό συστατικό στις φόρμουλες προϊόντων ακμής που βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου εργασιών των κυττάρων και εμποδίζει το υπερβολικό φράξιμο των πόρων.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις είναι ότι τα οφέλη του συστατικού είναι πιο εκτεταμένα — από την κορυφή μέχρι τα νύχια, για την ακρίβεια. Μην ξεχνάς, το τριχωτό της κεφαλής είναι επίσης δέρμα και το σαλικυλικό οξύ μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο εκεί.

Ο κοσμητικός δερματολόγος και χειρουργός Mohs Dendy Engelman εξηγεί τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει το σαλικυλικό οξύ στο τριχωτό της κεφαλής σου:

Τι είναι το σαλικυλικό οξύ;

Το σαλικυλικό οξύ ταξινομείται ως βήτα-υδροξυ οξύ ή BHA και μπορεί να παρασκευαστεί συνθετικά ή να προέρχεται φυσικά από το φλοιό μιας ιτιάς. “Διεισδύει στο δέρμα για να διαλύσει τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος, ενθαρρύνοντας το ανώτερο στρώμα του δέρματος να αποβληθεί”, λέει ο Engelman. “Χρησιμοποιούμενο κυρίως στη φροντίδα του δέρματος για τη θεραπεία της ακμής, το σαλικυλικό οξύ έχει αντιβακτηριακές και κερατολυτικές ιδιότητες – ή βοηθώντας στην αποβολή του νεκρού δέρματος”.

Τι μπορεί να κάνει το σαλικυλικό οξύ για το τριχωτό της κεφαλής;

Κάτω από όλα αυτά τα υπέροχα μαλλιά κρύβεται το τριχωτό της κεφαλής που συχνά παραβλέπεται, το οποίο, όπως το δέρμα οπουδήποτε αλλού στο σώμα σου, μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα. “Το σαλικυλικό οξύ μπορεί να είναι μια καλή επιλογή θεραπείας για άτομα με παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής, όπως πιτυρίδα και έντονη δερματίτιδα, που μπορεί να κάνει το κεφάλι σου να αισθάνεται φαγούρα, ξηρότητα και πρήξιμο”. Το σαλικυλικό οξύ λειτουργεί ακριβώς όπως θα έκανε στο πρόσωπό σου, χαλαρώνοντας το νεκρό, ξεφλουδισμένο δέρμα και τη συσσώρευση λιπαρότητας, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Σε ποιους τύπους προϊόντων περιλαμβάνεται το σαλικυλικό οξύ;

Θα βρεις το σαλικυλικό οξύ σε όλα, από σαμπουάν μέχρι θεραπείες. Ένα σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να το ενσωματώσεις στη ρουτίνα σου, καθώς ο καθαρισμός των μαλλιών σου δεν απαιτεί επιπλέον προσπάθεια. Ακόμα κι αν δεν ανησυχείς για το τριχωτό της κεφαλής, ένα τέτοιο προϊόν θα βοηθήσει στην απελευθέρωση των ωοθυλακίων από τη συσσώρευση του προϊόντος και το σμήγμα. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις έναν ορό που εφαρμόζεται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Υπάρχουν παρενέργειες στο σαλικυλικό οξύ;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Το σαλικυλικό οξύ θεωρείται ασφαλές για τους περισσότερους χρήστες, αλλά μπορεί να δημιουργήσει ερυθρότητα, ερεθισμό ή αίσθημα καψίματος”, λέει ο Engelman. Συνιστά να απαλύνεις το σαλικυλικό οξύ εφαρμόζοντάς το μερικές ημέρες την εβδομάδα για να ξεκινήσεις και στη συνέχεια να αυξήσεις τη χρήση εάν το δέρμα σου το αντιμετωπίζει καλά. Εάν το τριχωτό της κεφαλής σου είναι ξηρό, μπορεί να θέλεις να το χρησιμοποιείς ακόμη λιγότερο συχνά. Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το σαλικυλικό οξύ μπορεί να βλάψει τα μαλλιά. Στην πραγματικότητα, ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη συνολική υγεία των μαλλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.